ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκτακτο επίδομα σε άτομα με αναπηρία και χαμηλοσυνταξιούχους ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Σε συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μετά από πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων:

 

  • Πρόσθετη ενίσχυση 250 ευρώ σε 800.000 συνταξιούχους και
  • Πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ σε 173.000 άτομα με αναπηρία

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία σε ανακοίνωσή της τονίζει:

22/11/2021

Με το πέρας της συνάντησης του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα είχαμε τονίσει ότι η συζήτηση ήταν παραγωγική, κάτι που επιβεβαιώθηκε δια στόματος πρωθυπουργού που ανακοίνωσε πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ με προσαυξήσεις για κάθε ένα μέλος της οικογένειας σε χαμηλοσυνταξιούχους και πολίτες με αναπηρία που λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ, από το βήμα της Βουλής, σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου. Ικανοποιήθηκε έτσι ένα από τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος, μετά τις ενέργειες της ΕΣΑμεΑ και των οργανώσεων μελών της.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται καθώς είναι διαρκής. Η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί μόνιμες αυξήσεις στις χαμηλές αναπηρικές συντάξεις καθώς και στα αναπηρικά επιδόματα, τα οποία δεν έχουν λάβει αύξηση από το 2011, ώστε οι πολίτες με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους να ζουν με αξιοπρέπεια.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: https://www.esamea.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *