ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπαιδευτικοί Γονείς παιδιών με Αναπηρία στον Πρωθυπουργό: “Δεν είμαστε επαίτες. Να εργαστούμε ζητάμε…”

Επιστολή στον Πρωθυπουργό των Εκπαιδευτικών Γονέων-Κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία για την επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων τοποθέτησης και διορισμού.

 

Στην επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γονέων-Κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία, η  τονίζεται ότι τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία δε διαρκούν ένα έτος, όσο, δηλαδή το έτος της νομοθετηθείσας απόσπασης και επισημαίνεται ότι τα προβλήματα των εκπαιδευτικών γονέων παιδιών με αναπηρία δεν αφορούν μόνο στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.

 

Αναλυτικά…

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 

01-09-2021

Προς Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη

ΘΕΜΑ: Επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία κατά την τοποθέτησή τους και το διορισμό τους

Με αφορμή τις δημοσιεύσεις – αναρτήσεις της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων για την υπερηφάνεια που νιώθει για τα μετάλλια που κατακτούν τα παιδιά μας στους Παραολυμπιακούς αγώνες, αλλά και τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας στο πλαίσιο παγκόσμιων ημερών αναπηρίας, στη διάρκεια των οποίων λαμβάνουμε τα εύσημα ως γονείς τέκνων ΑΜΕΑ, αισθανόμαστε την ανάγκη κατ’ ελάχιστο να κάνουμε την παρακάτω καταγραφή προβλημάτων, με αίτημα την επίλυσή τους.

Ένα χρόνο τώρα στέλνουμε επιστολές, ενημερώνουμε για τα θέματα που αντιμετωπίζουμε, ζητάμε συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρθρογραφούμε και βλέπουμε εμπράκτως το αποτέλεσμα της «απύθμενης ευαισθησίας σας» και την «απεριόριστη εκτίμησή σας» σε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχετε προωθήσει τον τελευταίο καιρό.

Συγκεκριμένα:

  • Φροντίσατε κατά την τοποθέτηση των αναπληρωτών να μην λαμβάνεται υπόψη καθόλου η αναπηρία τέκνου. Kαι πώς το πετύχατε αυτό; Το νομοθετήσατε: Υπουργική Απόφαση 104627/ΓΔ5/10-08-2020.
  • Φροντίσατε κατά την προσωρινή τοποθέτηση νεοδιόριστων να μην λαμβάνεται υπόψη η αναπηρία τέκνου όπως αυτή αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο άρθρο 13 του Π.Δ.50/96. Kαι πώς το πετύχατε αυτό; Aπλά, χωρίς την παροχή διευκρινήσεων στις διευθύνσεις.
  • Μεριμνήσατε για τροπολογία στην παρ. 5 του αρθρ. 62 που Ν.4589/2019 ώστε οι γονείς – εκπαιδευτικοί να μπορούν να πάρουν μόνο απόσπαση και όχι μετάθεση -όπως προβλέπει το ΠΔ50/1996, αγνοώντας προφανώς ότι τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα τέκνα μας δε διαρκούν ένα έτος όσο δηλαδή η απόσπαση που μας δίνετε.

Συνεπώς, καταδικάσατε τους γονείς αυτών των παιδιών που σας κάνουν υπερήφανους και που τους επαινείτε ή να αρνηθούν διορισμό ή να τον αποδεχθούν με κίνδυνο της μη αποδοχής του αιτήματος απόσπασης τους από το Υπουργείο Παιδείας.

Τι τραγικό! το 1996 – 25 χρόνια πριν – ο τότε νομοθέτης-Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε κατανοήσει τις ανάγκες των εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών και θεσμικά μερίμνησε και προνόησε για αυτές θεσμικά, ενώ 25 χρόνια μετά οι αρμόδιοι εξαντλούν τον ρόλο που απορρέει από τη θέση τους σε δημόσιες εμφανίσεις και αναρτήσεις υποτιθέμενης κατανόησης και επαίνου, που εξαντλούνται σε λόγια και μόνο λόγια!

Δεν είμαστε επαίτες. Να εργαστούμε ζητάμε, τιμώντας τον μισθό που θα πάρουμε. Δε ζητάμε τη θέση κανενός, αφού τα κενά στην εκπαίδευση είναι πάνω από 40.000. Ανθρώπινες συνθήκες ζητάμε και ουσιαστικές ευκαιρίες. Εμείς μπορούμε να προσφέρουμε τα μέγιστα στην εκπαίδευση, εσείς, που τόσο μας κατανοείτε, επαινείτε και συμπαραστέκεστε, θα μας παρέχετε τις ευκαιρίες;

Αναμένοντας τις ουσιαστικές ενέργειές σας για τους εκπαιδευτικούς γονείς τέκνων με αναπηρία, ευχαριστούμε για την ανάγνωση της παρούσας.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *