ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Εκπαίδευση: Εισαγωγή στην ψυχανάλυση…

Tο Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του «Κέντρου Παιδιού και Εφήβου» διοργανώνει ασύγχρονο, διαδικτυακό σεμινάριο elearning με θέμα:

«Εισαγωγή στην ψυχανάλυση:
Μελέτη έξι βασικών ψυχαναλυτικών εννοιών»

Στόχοι του Σεμιναρίου είναι:

α) Η εξοικείωση των εκπαιδευομένων με το πλαίσιο της ψυχαναλυτικής προσέγγισης του ψυχισμού και των κλινικών διαταραχών.

β) Η γνωριμία με έξι βασικές ψυχαναλυτικές έννοιες (μεταβίβαση, όνειρο, σύμπτωμα, Οιδιπόδειο, ναρκισσισμός, άγχος) που διατρέχουν το έργο του Φρόυντ και άλλων ψυχαναλυτών.

γ) Η εισαγωγή στην εφαρμογή βασικών ψυχαναλυτικών όρων και εννοιών σε κλινικά περιστατικά από την ψυχαναλυτική βιβλιογραφία.

Ώστε να:

α) Μπορούν να σκέφτονται και να προσεγγίζουν τα φαινόμενα του ψυχισμού υπό το ψυχαναλυτικό πρίσμα.

β) Να μπορούν να χρησιμοποιούν βασικές έννοιες της ψυχαναλυτικής ορολογίας στη μελέτη ή και την κλινική προσέγγιση μιας περίπτωσης ή χαρακτηριστικών κλινικών περιπτώσεων με τις οποίες δουλεύουν στην κλινική τους πράξη.

γ) Να αναπτύξουν ένα ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που αφορούν την ψυχαναλυτική ή ψυχοδυναμική θεωρία και πράξη.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές και τελειόφοιτους ψυχολογίας, κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών, μεταπτυχιακούς φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευόμενους συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας και νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, υγείας, ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Διαδικτυακή, ασύγχρονη εκπαίδευση στην πλατφόρμα www.tetedu.gr

Δομή εκπαιδευτικού: 6 ωριαίες βιντεοσκοπημένες εισηγήσεις και μια δοκιμασία αξιολόγησης

Κόστος: 90 ευρώ

Εγγραφές: https://tetedu.gr/index.php/seminaria/guruPrograms/4-therapeutikes-proseggiseis/2-eisagogi-stin-psixanalysi

Για διευκρινίσεις: Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης, Κυρία Χούλη Παρασκευή, Τηλέφωνο: 210-5731581, 6984601372, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-15:00, Ηλ.Ταχυδρομείο: tete@kpechios.gr

 

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ…

Δείτε το πρόγραμμα εδώ…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *