ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είσαι ΑμεΑ; Κάποιοι δεν σου επιτρέπουν να εργαστείς…

Καταγγελία για την απόρριψη πρόσληψης γιατρού ΑμεΑ στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης Κέρκυρας έκανε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίας Κέρκυρας. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση…
«Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίας Κέρκυρας, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, καταγγέλει δημόσια την Υποδιευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης, η οποία δεν έκανε δεκτή την νόμιμη πρόσληψη ειδικευόμενου γιατρού χειρουργικής στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, για να κάνει την θητεία του ως Αγροτικός Γιατρός, με την αιτιολογία ότι πάσχει από κώφωση και δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του .
Η απαράδεκτη ενέργεια της κας Υποδιευθύντριας είναι σε αντίθεση:
1.Με το Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρα 16 και 21
2.Την Διεθνή Σύμβαση Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, την οποία, η Ελλάδα αναγνώρισε θεσπίζοντας τον Νόμο 4074/2012.
3.Τον Νόμο 4440/2016 (ΦΕΚ 224 ΤΑ. 2-12-2016), στον οποίο προβλέπεται η εργασιακή αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 10% των θέσεων και 5% των συγγενών ατόμων με αναπηρία, στο πλαίσιο της διασφάλισης της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στο σύστημα προσλήψεων και στην εργασία.
Όπως φαίνεται και από την παραπάνω νομοθεσία η ενέργεια της κας Υποδιευθύντριας είναι άκρως ρατσιστική, παράγοντας κοινωνικές και επαγγελματικές διακρίσεις και βέβαια εκτός αρμοδιοτήτων της, αφού για την νόμιμη πρόσληψη του γιατρού είναι άλλα προβλεπόμενα νομοθετικά όργανα.
Επειδή όμως η απαράδεκτη, ρατσιστική συμπεριφορά της κας Υποδιευθύντριας είναι και ανθρωπίνως σκληρή και ίσως δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς που προξένησε σε συνάνθρωπο και συνάδελφό της, ίσως το αντιληφθεί απαντώντας σαν γυναίκα με το αίσθημα της μητρότητας, σε γονείς απεγνωσμένους, ταλαιπωρημένους, εξαθλιωμένους, απεγνωσμένους που μεγαλώνουν, σπουδάζουν, και προσπαθούν να εντάξουν στην κοινωνία τα παιδιά τους ως ισότιμους και ενεργούς πολίτες και όχι παθητικούς αόρατους αποδέκτες ενός προνοιακού επιδόματος, κάτω από αντίξοες οικονομικές αλλά κα κοινωνικές συνθήκες (ρατσισμό, διακρίσεις, αποκλεισμούς), θα αντιμετώπιζε με τον ίδιο τρόπο το παιδί της αν ήταν στην θέση του ειδικευόμενου γιατρού;
Είναι γνωστό ότι η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και ο αγωνιστής Πρόεδρός της κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης παλεύουν χρόνια για τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και για την καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων, για το αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ.
Ο Σύλλογός μας για την προαναφερόμενη ενέργεια της Υποδιευθύντριας του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης, ενημέρωσε την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία για περαιτέρω τις ενέργειες».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *