ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυστυχώς πολύ συχνά οι λέξεις «αυτιστικός», «αυτιστική», «αυτισμός», χρησιμοποιούνται με αρνητικό τρόπο…

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης για τη φράση «Ωσάν αυτιστικοί» από την επικεφαλής της «Στάση Σερβίων» Ρίτσας Σπυρίδου.

Αφορμή της παρούσας επιστολής είναι η χρήση της έκφρασης «ΩΣΑΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ» από την η κα Σπυρίδου Λαζαρίτσα, επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «Στάση Σερβίων» σε ομιλία της, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων που πραγματοποιήθηκε στις 07-09-2020.

Δυστυχώς πολύ συχνά οι λέξεις «αυτιστικός», «αυτιστική», «αυτισμός», χρησιμοποιούνται για να σχολιάσουν μια συμπεριφορά ή μια κατάσταση με αρνητικό τρόπο…

 

 

Αντί να υποχωρεί η χρήση τους, μάλιστα, μοιάζει να εντείνεται. Πολιτικοί, αρθρογράφοι και σχολιαστές γράφουν για τον «συλλογικό μας αυτισμό», μιλούν για το «αυτιστικό κράτος», μέχρι και ότι η Ελλάδα κάνει σαν «αυτιστικό παιδί που έχει πρόβλημα κατανόησης». Ο αυτισμός έχει εξελιχθεί στη νούμερο ένα παρομοίωση για τις διάχυτες πολιτικές παθογένειες, λες για να στηλιτεύσουμε μια ασχήμια είναι απαραίτητο να ασχημονήσουμε.

Πιστεύουμε ότι όσοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το επίθετο αυτιστικός με αρνητικό πρόσημο δεν διαθέτουν στοιχειώδη ένδειξη ενσυναίσθησης, απέναντι στα άτομα με αυτισμό.

Κοζάνη 19-9-2020

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *