ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Πρεμιέρα» στις 1/11 για την κάρτα αναπηρίας (Βίντεο)

Για την κάρτα αναπηρίας, καθώς και για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, μίλησε σε συνέντευξή της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA, η υφυπουργός τόνισε ότι την Τρίτη (1/11) κάνει «πρεμιέρα» η κάρτα αναπηρίας, της ψηφιακής εφαρμογής στο wallet του gov.gr.

Όπως δήλωσε η ίδια, «500.000 συμπολίτες μας με αναπηρία έχουν ένα QR Code που κάποιος από μια δημόσια υπηρεσία σκανάρει, οπότε δεν θα χρειάζεται να δείξει ότι είναι ανάπηρος και να μπει σε αυτή τη διαδικασία που δεν σέβεται τα δικά του δικαιώματα».

Παράλληλα, η υφυπουργός σημείωσε πως αφορά άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω.

Δείτε το βίντεο εδώ…

Υπόθεση 12χρονης 

Αναφορικά με την υπόθεση αλλά και τον ρόλο των κοινωνικών δομών, η υφυπουργός τόνισε πως υπάρχει υποστελέχωση σε αυτές όμως πολλές φορές κερδίζει «το ένστικτο της διοικητικής αυτοσυντήρησης».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στους Ταξιδευτές της Ελπίδας: Οι ΣΥΔ πρέπει να λειτουργήσουν (Βίντεο)

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στους Ταξιδευτές της Ελπίδας: Οι ΣΥΔ πρέπει να λειτουργήσουν (Βίντεο)

«Όταν μία 37χρονη γυναίκα πάει στον Δήμο της και ζητάει επισιτιστική βοήθεια παίρνοντας 9 σακούλες για τρόφιμα, 8 για τα παιδιά της και μία για εκείνη, τότε ο κοινωνικός λειτουργός που της δίνει τα τρόφιμα πρέπει να σκεφτεί να χτυπήσει το κουδούνι της κεντρικής υπηρεσίας και να πει να πάμε να δούμε εάν είναι καλά, έαν χρειάζεται βοήθεια» εξήγησε η υφυπουργός.

Αναφορικά με το 12χρονο κορίτσι και τα αδέρφια της, είπε πως αρχικά πήγαν στο «Παίδων» προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και ύστερα η Εισαγγελία διέταξε τη μεταφορά τους σε ιδιωτική δομή, μέχρις ότου ερευνηθεί και επιβεβαιωθεί πως η γιαγιά και η θεία τους μπορούν να αναλάβουν τη κηδεμονία.

Στη συνέχεια η υφυπουργός ξεκαθάρισε πως η κοινωνική υπηρεσία μπορεί να «χτυπήσει την πόρτα» του νοικοκυριού οποιαδήποτε στιγμή χωρίς εισαγγελική εντολή. Αυτήν θα την χρειαστεί μόνο στην περίπτωση που ο γονέας δεν επιθυμεί να μπει η κοινωνική υπηρεσία στο σπίτι του.

Ερωτώμενη για το μέλλον της 12χρονης και των αδερφών της, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε: «Τους δίνουμε ψυχοκοινωνική υποστήριξη για όσο χρειαστεί από κέντρα ψυχολογικά, δημόσια, από κοινωνικούς λειτουργούς». Για την επιστροφή της ανήλικης στο σχολείο, η υφυπουργός τόνισε πως είναι λάθος που δημοσιεύτηκε η δομή στην οποία φιλοξενείται.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: reporter.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *