ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτυρία του Συλλόγου ΑμεΑ «Απόστολος Λουκάς» για τη μεταφορά του ΠΕΔΥ από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υγείας απέστειλε ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «Απόστολος Λουκάς» εκθέτοντας τις σοβαρές επιπτώσεις της μεταφοράς του ΠΕΔΥ στο Μεσολόγγι για τα μέλη του συλλόγου.

Το κείμενο της επιστολής:

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την μεταφορά των γραφείων και φαρμακείου του ΠΕΔΥ από την πόλη του Αγρινίου στην πόλη του Μεσολογγίου. Μιας και αριθμούμε σαν σύλλογος πολλούς ΑμεΑ μικτών αναπηριών, σας πληροφορούμε ότι είμαστε ανάστατοι και δυσαρεστημένοι.

Οι μεταφορές για την εξυπηρέτησή μας, σε άλλη πόλη για εμάς και τις οικογένειές μας είναι αδύνατη.

Πληθυσμιακό κριτήριο ετέθηκε;

Πως μεταφέρεται μια υπηρεσία από μια πόλη 100.000 κατοίκων σε μιαν άλλη 10.000;

Ολοι οι ΑμεΑΑ έρχονται στο Αγρίνιο ώστε να εξυπηρετηθούν είτε από το Νοσοκομείο είτε στους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, αρκετά συχνά από όλη την Περιφέρεια Αιτ/νίας.

Τώρα θα αναγκαζόμαστε να κάνουμε ταξίδι και στο Μεσολόγγι για να λάβουμε την φαρμακευτική αγωγή (Φ.Υ.Κ) φάρμακα υψηλού κόστους που απευθύνονται σε ένα ευρέως φάσμα πολλών ασθενειών.

Σε απόγνωση γονείς του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρεθύμνου και ερώτηση στη Βουλή για την κατάργηση του τομέα Πληροφορικής

Σε απόγνωση γονείς του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρεθύμνου και ερώτηση στη Βουλή για την κατάργηση του τομέα Πληροφορικής

Τα μέλη μας είναι ανοσοκατασταλμένοι, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, ρευματοπαθείς, πολυμεταγγιζόμενοι Θαλασσαιμικοί, πάσχοντες απο ΙΦΝΕ, κ.α..

Επίσης πολλά μέλη μας και τα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές όπως αυτισμός, σύνδρομο Down, κ.α. χρήζουν ειδικών θεραπειών όπως λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες κ.α. όπου πρέπει να καταθέτουν έγγραφα έγκρισης θεραπειών. Επίσης τα έξοδα μετακίνησης των συμπασχόντων σε νοσοκομεία όπως οι νεοπλαστικοί ασθενείς που τελούν σε χημειοθεραπεία κ.τ.λ. πρέπει να έρχονται στο Μεσολόγγι για οτιδήποτε από τα παραπάνω. Οι μετακινήσεις για εμάς και τους οικείους μας, δεν είναι εύκολες λόγω της βαρύτητας της νόσου μας, και λόγω οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουμε.

Οπότε για εμάς είναι άδικο και ψυχοφθόρο, και μας βρίσκει αντίθετους η μετακίνηση των υπηρεσιών του ΠΕΔΔΥ από την πόλη του Αγρινίου στην πόλη του Μεσολογγίου. Μέχρι πρότεινος φάρμακα ΦΥΚ δίνονταν από το φαρμακείο του νοσοκομείου ή του πρώην ΙΚΑ, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Επίσης πρόσβαση σε internet και χρήση H/Y δεν έχουν οι περισσότεροι ΑμεΑ.

Απαντήστε μας πως θα εξυπηρετηθούμε από εδώ και στο εξής;

Με κατάθεση δικαιολογητικών μέσω φόρμας;

Με χορήγηση των φαρμάκων μας απο ιδιωτικά φαρμακεία;

Αναμένουμε και ευελπιστούμε να πράξετε τα δέοντα χωρίς να υποβαλλόμαστε σε επιπλέον ταλαιπωρίες.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                      Η Α.Γραμματέας
Ελισάβετ Κρητικού            Ιουλιάνα Καρζά

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: Σύλλογος Α.με.Α Αιτ/νίας Απόστολος Λουκάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *