ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαδικτυακό Εργαστήριο με την ομάδα Εν Δυνάμει

Το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και η ομάδα Εν Δυνάμει ξεκινούν και προσκαλούν το κοινό σε μία σειρά ανοικτών διαδικτυακών συναντήσεων και συζητήσεων (6 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου 2021) πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, τη δημιουργική ζύμωση, το άνοιγμα ενός ερευνητικού δρόμου, που θα τροφοδοτήσει με υλικό την επερχόμενη εικαστική εγκατάσταση της ομάδας Εν Δυνάμει με τίτλο Dive in Deep που προγραμματίζεται για τον Απρίλιο 2021.

 

Οι συζητήσεις οργανώνονται από το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών MOMus και συντονίζονται από την ομάδα Εν Δυνάμει για κοινό ηλικίας 20-35 ετών, με στόχο οι συμμετέχοντες να ασχοληθούν με θέματα ταυτότητας, αυτοπροσδιορισμού, προσωπικού και δημόσιου χώρου, αξιών ζωής.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 (18:00-20:00), θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, 18:00-20:00, έως τις 20 Μαρτίου 2021 (διάρκεια 6 εβδομάδων) και θα είναι εστιασμένες σε τρεις θεματικές ενότητες :

α. Οπτική ταυτότητα του εγώ
β. Χώρος και ταυτότητα
γ. Χρόνος-σταθμοί ζωής

Οι ανοιχτές συζητήσεις γίνονται δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων που δεν γνωρίζονται και τους παρακινούν να συναντηθούν σε ένα “κοινό τόπο” και να αναπτύξουν νέους τρόπους προσέγγισης προσωπικών –και όχι μόνο– θεμάτων μέσω της Τέχνης.

Απαραίτητο να συμπεριληφθεί στην εκδήλωση ενδιαφέροντος τηλέφωνο επικοινωνίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το τελικό υλικό, αποτέλεσμα της χρήσης μεικτών μέσων και πολυμέσων, θα είναι ανοιχτό προς επεξεργασία από τα μέλη της ομάδας και δύναται να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός συλλογικού έργου τέχνης.

Υπεύθυνοι εργαστηρίων: Richard Anthony, Ευαγγελία Κιρκινέ και μέλη της ομάδας Εν δυνάμει.

Δηλώσεις συμμετοχής στο https://forms.gle/GiEzhCYNJeJy6LvGA

«DIVE IN DEEP» / «ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ» ή «ΚΑΤΑΔΥΣΗ» / ή «ΚΑΤΑΔΥΟΜΑΙ»

Η έκθεση-εικαστική εγκατάσταση Dive in Deep, που προτείνει η ομάδα Εν Δυνάμει, επιχειρεί ένα ταξίδι στις πιο μύχιες διαδρομές της ανθρώπινης ύπαρξης και εκτυλίσσεται σε τέσσερα βασικά δωμάτια-χώρους, καθένα από τα οποία έχει μια συγκεκριμένη θεματολογία.

Αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει ως ομάδα είναι η εσωτερική διαδρομή του ανθρώπου, η οποία γίνεται σταδιακά ένα ταξίδι στον τόπο του υποσυνείδητου. Οι τέσσερις χώροι αυτοί υπόσχονται να κάνουν τους θεατές να αναθεωρήσουν την ενδότερη ζωή τους και τις επιθυμίες τους. Να επισκεπτούν εκ νέου τον εσωτερικό τους κόσμο σε ένα παιχνίδι αναμνήσεων, σε ένα διάλογο της κρυφής δικής τους ζωής με τις ζωές κάποιων άλλων.

Μέσα σε μία τόσο παράδοξη περίοδο όπως αυτή του Covid-19 που διανύουμε, παγιωμένες καταστάσεις καταρρίπτονται και δεδομένες συνθήκες τίθενται υπό αμφισβήτηση. Έρχεται, λοιπόν, η στιγμή να «γιορτάσεις», να εκτιμήσεις όσα διαθέτεις, να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τον χώρο γύρω σου, αλλά κυρίως τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον χώρο μέσα σου. Τον χώρο αυτό που σε συνόδεψε από την πρώτη μέρα της γέννησής σου και θα συνεχίσει να σε συνοδεύει για πάντα.

Η δημιουργία αυτής της έκθεσης βασίζεται στη συλλογική εργασία που διαπνέει κάθε δουλειά των Εν δυνάμει και επενδύει στη διαδραστική σχέση με το κοινό, στην ουσιαστική συνάντηση, στη μοιρασιά εμπειριών με τον θεατή, που με έναν τρόπο γίνεται και αυτός συν-δημιουργός.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Το διαβάσαμε: https://www.facebook.com/endynameiensemble/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *