Η Χαρά-Μαρία Μορφωνιού έχει εργαστεί ως εισηγήτρια σε σεμινάρια ψηφιακών δεξιοτήτων, εφαρμόζοντας τεχνικές καθοδήγησης καριέρας σε ευάλωτες ομάδες, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Social Innov.

Έχει σπουδάσει στο τμήμα Ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έχει παρακολουθήσει το mini MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πάνω στη σχεδίαση Εφαρμογών και έχει λάβει επαγγελματικές πιστοποιήσεις πάνω στον Αυτισμό στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο . Στην πορεία της προσέφερε στην Αμκε ΙΑΣΙΣ κατά τη διάρκεια προγραμμάτων Erasmus +,σε πολύγλωσσο και πολιτισμικό πλαίσιο την Μη Τυπική εκπαίδευση της ελληνικής γλώσσας, μέσω της εμπειρίας του ταξιδιού και την αξία της φιλοξενίας.

Η δράση της στο χώρο της κοινωνίας των πολιτών όπως και η αγάπη της για το ταξίδι, της έδωσαν το έναυσμα να στραφεί στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, όπου θα μπορέσει να ανακαλύψει λύσεις σε κοινωνικά ζητήματα με έναν πιο μεθοδικό και συντονισμένο τρόπο ιδρύοντας τον Οκτώβριο του 2020 την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Travelectors.

Η συνεργασία της με διαφορετικές ευάλωτες ομάδες την ώθησε να στραφεί στην αόρατη αναπηρία και συγκεκριμένα στα άτομα με αυτισμό, ώστε να την κάνει ορατή. Ξεκινώντας με την υλοποίηση του πρώτου πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος “Τέχνη και Τεχνολογία μέσα από την Οικολογία για Άτομα στο Φάσμα του Αυτισμού” με στόχο στην κατάρτιση σε τάσεις στην αγορά εργασίας, σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της Travelectors, που αφορούν την υποστηρικτική εργασία των ατόμων με αυτισμό, για την επαγγελματική τους συμπερίληψη. Όραμα της είναι η δημιουργία ενός πρότυπου Hostel ψηφιακών νομάδων, όπου θα εργάζονται άτομα στο φάσμα του Αυτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *