ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ατομα με Οπτική Αναπηρία: Παραδόθηκε το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας στους Φορείς

Το πόρισμα της Ομάδας “Για την Κινητικότητα, τον Προσανατολισμό και τις Δεξιότητες Καθημερινής Διαβίωσης των Ατόμων με Οπτική Αναπηρία”, παρέδωσε την Παρασκευή 12.11.2021, στους εκπροσώπους των συμμετεχόντων Φορέων στην Ομάδα Εργασίας, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Γεώργιος Σταμάτης.

 

Ο Γενικός Γραμματέας κατά την παράδοση τόνισε ότι, η Εκπαίδευση των Ατόμων με Οπτική Αναπηρία στην Κινητικότητα, τον Προσανατολισμό και τις Δεξιότητες Καθημερινής Διαβίωσης αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την μεγιστοποίηση της αυτονομίας τους.

Πρόθεση της πολιτείας είναι να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών στην Κινητικότητα, τον Προσανατολισμό και τις Δεξιότητες Καθημερινής Διαβίωσης προκειμένου να καλυφθούν οι Ανάγκες Εκπαίδευσης των Ατόμων με Οπτική Αναπηρία.

Η Ομάδα Εργασίας και οι Εκπρόσωποι των Φορέων σε μια Αναμνηστική φωτογραφία. Από δεξιά προς τα αριστερά: κος Στέργιος Σιουτης, κα Γιώτα Μάνου, κα Σοφία Χαμονικολαου, κος Γιάννης Βαρδακαστανης, κος Γεώργιος Σταμάτης, κα Ζωή Γερουλάνου με την IRMA μπροστά της, ο κος Δημήτρης Νικολσκυ, η κα Λίζα Κουβαρου, η κα Αγγελική Βερυκοκακη και η κα Ευαγγελία Καλλιμανη.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε επίσης και στην ενίσχυση του θεσμού της Εκπαίδευσης των Σκύλων Οδηγών διότι όπως είπε αποτελεί μια σημαντική υποστηρικτική υπηρεσία, η οποία συντελεί στην αναβάθμιση του επιπέδου Ανεξαρτησίας των Ατόμων με Οπτική Αναπηρία.

Το Πόρισμα συμπεριλαμβάνει προτεινόμενα μέτρα και δράσεις σχετικά με τα ανωτέρω.

Η μεταγραφή του πορίσματος στη γραφή Braille έγινε από το Εκτυπωτικό Κέντρο του Κέντρου Εκπαίδευσης κι Αποκατάστασης Τυφλών ΚΕΑΤ, Εταίρου του Κέντρου ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *