ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ατομα με οπτική αναπηρία: Ομάδα εργασίας για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 4629 – 21.10.2020 η υπ. αρίθμ. 555 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κου Γεωργίου Σταμάτη, αναφορικά με τη σύσταση Ομάδας Εργασίας για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης των ατόμων με οπτική αναπηρία.

 

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η μελέτη και αποτύπωση της κατάστασης στον τομέα της εκπαίδευσης των ατόμων με οπτική αναπηρία στην κινητικότητα, στον προσανατολισμό και στις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσής τους καθώς επίσης και στην διατύπωση πλαισίου προτάσεων για τον εκσυγχρονισμό αυτού του τομέα για την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Η Ομάδα Εργασίας για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης των ατόμων με οπτική αναπηρία αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

1) Γεώργιο Σταμάτη του Αναστασίου, Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, ως Πρόεδρο.
2) Αθηνά Διακουμάκου του Παναγιώτη, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
3) Παναγιώτα Μάνου του Σωτηρίου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτικών Ατόμων με Αναπηρία.
4) Στέργιο Σιούτη του Χρήστου, Προϊστάμενο Τμήματος Πολιτικών και Προγραμμάτων Αποϊδρυματοποίησης ΑΜεΑ, Χρονίως Πασχόντων και Ηλικιωμένων.
5) Δημήτριο Νικόλσκυ του Πέτρου, Προϊστάμενο Τμήματος Ενίσχυσης Παιδιού με Αναπηρία.
6) Αικατερίνη Μάντεση του Ζήσιμου, Κοινωνική Ανθρωπολόγο, Υπάλληλο της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
7) Μαρία Γκεμίση του Θεόδωρου, Συνεργάτη της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
8) Κωνσταντίνα Μπρούσα του Πασχάλη, Νομικό-Συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.
9) Μαγδαληνή Ρούμπου του Σταύρου, Νομικό – Συνεργάτη του Υπουργού Επικρατείας.
10) Αναστασία Γκουβατζή του Νικολάου, Συνεργάτη της Υφυπουργού Παιδείας σε θέματα Ειδικής Αγωγής.
11) Ιωάννη Βαρδακαστάνη του Δημητρίου, Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ως τακτικό μέλος, και την Ευαγγελία Καλλιμάνη του Ευάγγελου ως αναπληρωματικό μέλος.
12) Ηλία Μαργιόλα του Χρήστου με, Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Ελλάδας, ως τακτικό μέλος, και την Αγγελική Βερυκοκάκη του Στέφανου και την Ελισάβετ Κούβαρου του Δημητρίου ως αναπληρωματικά μέλη.
13) Δημήτριο Σηφάκη του Φραγκίσκου Εκπρόσωπο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών ως τακτικό μέλος, και τη Γεωργία Κυριτσοπούλου του Παναγιώτη ως αναπληρωματικό μέλος.
14) Ζωή Χρηστοπούλου- Γερουλάνου του Χρήστου, Πρόεδρο του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας.
15) Κωνσταντίνο Λολίτσα του Δημητρίου, Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής
16) Κωνσταντίνο Μεγαρίτη του Θεόδωρου, Νομικό
17) Αγαθή Καρρά του Αθανασίου, Νομικό
18) Ελένη Σουκάκου του Παναγιώτη, Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής, Επίτιμη Εταίρο έρευνας στη Σχολή Παιδαγωγικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Roechampton

Γραμματέας της Ομάδας Εργασίας ορίζεται η Αικατερίνη Αθανασίου του Ηλία, Υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, με αναπληρώτριά της τη Μαρία Ιωάννα Ραγκούση του Θεοδώρου, Υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Ο Πρόεδρος αυτής δύναται να καλεί στις συνεδριάσεις της, εκπροσώπους και ειδικούς εμπειρογνώμονες προκειμένου αυτή να διαμορφώσει ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση αυτού του τομέα στη χώρα αλλά και για τις προοπτικές του.

Οι συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας πραγματοποιούνται εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας δε λαμβάνουν χρηματική αποζημίωση.

Οι συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας δύνανται να πραγματοποιούνται με τη χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου.

Η Ομάδα Εργασίας καλείται να ολοκληρώσει το έργο της με την σύνταξη του σχετικού κειμένου με ευρήματα, καλές πρακτικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις, σε προθεσμία τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση της παρούσης απόφασης.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


error: Content is protected !!