ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστεράκια: Δείτε το ντοκιμαντέρ για την ομάδα μπάσκετ για αυτιστικά άτομα ή/και με νοητική αναπηρία (Βίντεο)

Προβλήθηκε από την ΕΡΤ3 και είναι διαθέσιμο πλέον στο ertflix.gr, το ντοκιμαντέρ της σειράς «Άνθρωποι» για την ομάδα μπάσκετ Αστεράκια (του Αστέρα Εξαρχείων) για αυτιστικά άτομα ή/και άτομα με νοητική αναπηρία.

Σχετική ανάρτηση έκανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Δάρρας:

Άμυνες με πάθος, επιθέσεις με ενθουσιασμό, αποφασιστικά σουτ έξω από τα 6,75, δυναμικά lay up. Μια ομάδα μπάσκετ που σε κάθε παιχνίδι της συγκινεί.
Όχι, δεν αναφέρομαι στην Εθνική ομάδα μπάσκετ που διεκδικεί την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Αυτή η ομάδα μπορεί να μην έχει τους μεγάλους αστέρες που πέφτουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, έχει όμως τα αστεράκια που λαμπυρίζουν και φωτίζουν έναν άγνωστο κόσμο.

Διαβάστε: Υπεροχή στο Μπασκετ για τον αυτισμό από τον Αστέρα Εξαρχείων

Είναι οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν νοητική αναπηρία ή είναι στο φάσμα του αυτισμού της ομάδας καλαθοσφαίρισης προσαρμοσμένης κινητικής δραστηριότητας «Αστεράκια».

Προπονητές, γυμναστές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι προσφέρουν αφιλοκερδώς και αυτοοργανωμένα χωρίς προέδρους, παράγοντες και χορηγίες τις γνώσεις και το χρόνο τους στην ομάδα.

Δεν γεμίζουν κάποιο θεσμικό κενό με απλήρωτη εργασία, ούτε χτίζουν το προφίλ τους με πράξεις φιλανθρωπίας, αλλά αποδεικνύουν στην πράξη ότι η ισότητα και η αλληλεγγύη δεν είναι άδειες λέξεις αλλά κοφτερές λεπίδες που χαρακώνουν την σκληρόπετση ψυχή μιας Πολιτείας που δεν ανέχεται καμία διαφορετικότητα και ανοίγουν ένα όρυγμα στου νου την ευθραυστότητα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ…

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: Γιάννης Δάρρας