ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντώνιος Κουτσουμάρης: Ο διαιτητής που ξεπέρασε τους αποκλεισμούς και διακρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Βίντεο)

Από τον Αντώνιο Κουτσουμάρη στέρησαν την ευκαιρία να γίνει επαγγελματίας διαιτητής λόγω της αδυναμίας του να ακούσει. Ο ίδιος όμως βρήκε τρόπο να ξεπεράσει το εμπόδιο και να φθάσει στις διακρίσεις.

 

Τα τελευταία 21 χρόνια ο Αντώνιος Κουτσουμάρης, που μένει στη Θεσσαλονίκη είναι επαγγελματίας Κωφός διαιτητής μπάσκετ. Δείτε το βίντεο στο οποίο δεν κρύβει τα λόγια του και εκφράζει το παράπονό του, αλλά και τον αγώνα να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να «σφυρίζει» σε αγώνες μπάσκετ.

«Ο κόσμος των ακουόντων ανέκαθεν απέρριπτε τους Κωφούς και τους απέρριπτε γιατί νόμιζε,  ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Όχι μπορούμε. Μπορούμε να ξεπεράσουμε, αυτήν την αντίληψη. Διαβάζω κάθε μέρα εφημερίδα και μια από αυτές παρατήρησα μια αγγελία, που έψαχνε να προσλάβει ένα νέο διαιτητή. Το είχα σκεφτεί και πριν, αν θα μπορούσα να αλληλεπιδράσω με τους ακούοντες. Δεν μπορώ να ακούσω για τι πράγμα μιλάνε, οπότε πώς…»

Δείτε το βίντεο εδώ… για την συνέχεια.

Τα παιχνίδια που «σφύριξε» ο Έλληνας διαιτητής στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, στην Caxias Do Sul ήταν 11 ανδρών και έξι γυναικών με κορυφαίο το μεγάλο τελικό μεταξύ Ιταλίας και ΗΠΑ, με νικήτρια την ομάδα των ΗΠΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Στην 4η θέση οι γυναίκες στην 8η οι άνδρες στο μπάσκετ

Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Στην 4η θέση οι γυναίκες στην 8η οι άνδρες στο μπάσκετ

Αναλυτικά:

Ανδρών

3/5: Βραζιλία- Ταϊβάν

4/5: Πολωνία Ισραήλ, Ταϊβάν-Βενεζουέλα

5/5: ΗΠΑ- Πολωνία

6/5: Βενεζουέλα-Βραζιλία

7/5: Βενεζουέλα-Ουκρανία, Βραζιλία- Λιθουανία

8/5: Πολωνία-Κένυα

10/5: Προημιτελικά ΗΠΑ-Λιθουανία, Βενεζουέλα Ισραήλ

12/5: Θέση 5-6 Λιθουανία-Αργεντινή

Γυναικών

5/5: ΗΠΑ – Λιθουανία

6/5: Τουρκία – Λιθουανία

8/5: Λιθουανία – Κένυα

11/5: Κένυα -Τουρκία, Λιθουανία -Βραζιλία

13/5: Τελικός Ιταλία- ΗΠΑ

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: https://hafdeaf.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *