ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Αντωνία Παπαμιχαήλ – Εργοθεραπεύτρια

Η Αντωνία Παπαμιχαήλ αποφοίτησε το 2010 από το ΑΤΕΙ Αθηνών και το τμήμα Εργοθεραπείας. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει εργαστεί με ενήλικες με νευρολογικές διαταραχές (ημιπληγία, τετραπληγία, παραπληγία). Έχει στο ενεργητικό της εκπαιδεύσεις για την διαχείριση του ημιπληγικού ασθενή και την κατασκευή ναρθήκων.Παράλληλα δούλεψε με παιδιά και εφήβους με αναπτυξιακές διαταραχές (Αυτισμός, ΔΕΠ-Υ, σύνδρομο Down, Δυσγραφία και Μαθησιακές Δυσκολίες), τόσο κατοίκον, όσο και ως εξωτερική συνεργάτρια σε θεραπευτικούς χώρους στην Αθήνα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης SI, TEACH (Δόμηση περιβάλλοντος), PRT
(Pivotal Response Training – Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα την ΔΕΠ-Υ από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιων Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει ετήσιο κύκλο επόπτευσης Εργοθεραπευτών (45ωρών), όπου εκπαιδεύτηκε πάνω σε θέματα εργοθεραπευτικής παρέμβασης για ΔΑΦ, μαθησιακές και κινητικές δυσκολίες και σε θέματα δεοντολογίας (Φορέας: Προσέγγιση).

Τέλος έχει παρακολουθήσει κλινικό φροντιστήριο με θέμα την Καρδιοαναπνευστική Αναζωγόνηση στα πλαίσια της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας.

Σήμερα διευθύνει τo Πρότυπο Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης “Ταξιάρχης” στο Κορωπί της Ανατολικής Αττικής, το οποίο προάγει εξατομικευμένα & ομαδικά προγράμματα Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής και Συμβουλευτικής γονέων. Οργανώνει και συμμετέχει κατά καιρούς σε ημερίδες και εργαστήρια με σκοπό την ευασθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την Εργοθεραπεία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nevronas. All Rights Reserved. | Powered by LiSolutions
error: Content is protected !!