ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΑΝΤΙ ΛΗΨΕΙΣ»: Προσβάσιμη έκθεση φωτογραφίας της Γιώτας Εφραιμίδου

Η εκθεση «Αντι λήψεις», της Γιώτας Εφραιμίδου παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στο Κερατσίνι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης», υπό την αιγίδα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Τα εγκαίνια της πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και η διάρκειά της θα είναι έως και 2 Δεκέμβρη 10 μ.μ.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια των δράσεων του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» σε προσβάσιμη μορφή από την ATLAS E.P..

Η σκηνή του θεάτρου Α. Σαμαράκη θα τροποποιηθεί για τις ανάγκες της έκθεσης.
Συγκεκριμένα, στο χώρο της έκθεσης παρατάσσονται τα πορτραίτα φωτογραφίας εθελοντών όπου κάθε πορτραίτο είναι μια αναφορά-σήμα σε μια μορφή βίας (ρατσισμός, γυναικοκτονία, φυλετική η έμφυλη βία, προπαγάνδα, κρατική βία, προσφυγικό…………).

Τα πορτραίτα έχουν δημιουργηθεί με τρόπο ώστε να γίνεται σαφής αναφορά σε μια μορφή βίας αλλά και στη φωνή των θυμάτων. Κάθε πορτραίτο συνοδεύεται από ένα περιεκτικό όσο και περιγραφικό κείμενο, γραμμένο από τους ίδιους τους εθελοντές.

«Ο Δικός Μου Μαραθώνιος» για την ενίσχυση της Πρώιμης Παρέμβασης της ΕΣΤΙΑΣ

Η Πρώιμη Παρέμβαση στην Ελλάδα απέκτησε ένα ακόμη σπίτι. Την ΕΣΤΙΑ της!

Κάθε πορτραίτο είναι η ηχώ ενός εγκλήματος, μιας αδικίας και ενός αγώνα που δεν κερδίζουμε πάντα, παλεύουμε όμως να μη χανουμε.

Τις πρωινές ώρες στο χώρο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια ευαισθητοποίησης μαθητών και μαθητριών από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), τα ΕΠΑΛ και το Καλλιτεχνικό Λύκειο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

H έκθεση φωτογραφίας της Γιώτας Εφραιμίδου και το διαδραστικό παιχνίδι του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας αποτελούν μια από κοινού δράση πρόληψης της έμφυλης βίας μέσω της τέχνης, που θα προσεγγίσει τους μαθητές και τις μαθήτριες με έναν βιωματικό και ενεργητικό τρόπο μάθησης.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: https://web.facebook.com/events/680213517060591/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *