ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανατροπή του ΦΕΚ που θέτει σε κίνδυνο παιδιά και ενήλικες με Διαβήτη Τ1 ζητούν γονείς και φορείς διαβητικών

Πλήθος αντιδράσεων και αγωνία των ατόμων με διαβήτη για το νέο ΦΕΚ, που τους επιβάλλει να καταβάλλουν μεγάλο μέρος του μηνιαίου προϋπολογισμού  τους, για την εξασφάλιση  συγκεκριμένων απαραίτητων για την υγεία τους αναλώσιμων , που μέχρι πρότινος χορηγούνταν με μηδενική συμμετοχή από τον ΕΟΠΥΥ .

Η γνωστή ιστοσελίδα AVAAZ.org ανάρτησε  ψήφισμα για  «Ανατροπή του νέου ΦΕΚ που θέτει σε κίνδυνο παιδιά και ενήλικες με Διαβήτη Τ1»,  το οποίο μέχρι τώρα έχουν υπογράψει πάνω από 5.000 άτομα ενώ υπάρχουν αντιδράσεις και πο οργανωμένους φορείς.

Δελτίο Τύπου ΕΛΟΔΙ Για Το Πρόσφατο ΦΕΚ Που Αφορά Στις Αποζημιώσεις Από Τον ΕΟΠΥΥ

Η ΕΛ.Ο.ΔΙ. από το 1997 βρίσκεται στο πλευρό των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη σε όλη την Ελλάδα. Αδιάλειπτα, αγωνίζεται για την καλύτερη ποιότητα της ζωής τους και δίνει μάχες για να κερδίσει αυτά που έχει να προσφέρει η επιστήμη και η τεχνολογία, για την αντιμετώπιση της νόσου τους και την βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια (!!!) αγωνίζεται καθημερινά για την ένταξη επιτέλους των νέων τεχνολογιών (νέες αντλίες ινσουλίνης, κλειστά υβριδικά συστήματα, νέας τεχνολογίας CGM κτλ.) στην αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να είναι αυτονόητο! Επιστολές και υπομνήσεις, τηλέφωνα, επισκέψεις σε Υπουργεία, ΕΟΠΥΥ, αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, απίστευτες ώρες αναμονής και συζητήσεων, προτάσεις και πάνω από όλα προσωπικός χρόνος – που εθελοντικά ο καθένας θυσιάζει από την οικογένειά του – είναι η καθημερινότητα του καθένα στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας.

Κλείνει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Καλαμάτα με αιφνίδια απόφαση του οργανισμού

Κλείνει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Καλαμάτα με αιφνίδια απόφαση του οργανισμού

Ακόμη και το διάστημα πριν την υπογραφή του εν λόγω ΦΕΚ, όπου είχε υπάρξει η πληροφόρηση ότι επίκειται να γίνει μέγα λάθος με τους αισθητήρες συνεχούς καταγραφής γλυκόζης αίματος, η ΕΛ.Ο.ΔΙ. ήταν εκεί για να προλάβει το κακό. Επιστολές, παρεμβάσεις τόσο στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ (όπου υπήρξε περιστατικό κατά το οποίο δεν επετράπη καν η είσοδος σε μέλη του ΔΣ στο κτίριο, προκειμένου να δοθεί επιστολή σχετικά με το θέμα στην Διοικήτρια, παρά την υπόσχεσή της ότι «οι πόρτες θα είναι πάντα ανοιχτές», μέχρι που κατέβηκε εκτός κτιρίου (!!) η γραμματέας του Γενικού Διευθυντή να την παραλάβει) , όσο και στο Υπουργείο Υγείας, επίσκεψη κατ’ ιδίαν στους παραπάνω, παρέμβαση με επιστολές, υπογραφές γνωστών ιατρών του χώρου – μελών της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛ.Ο.ΔΙ. – αμέτρητες ώρες με τρέξιμο και αγωνία για να πείσουμε τους αρμόδιους (οι οποίοι ουδέποτε ζήτησαν τη γνώμη των ατόμων με διαβήτη, ως όφειλαν) για πράγματα αυτονόητα.

Τελικά, στις 08/08/2022 υπογράφηκε το επίμαχο ΦΕΚ (Αρ. φύλλου 4204/τ.Β/08-08-2022) –δείτε το στο επίσημο site του ΕΟΠΥΥ– παρακάτω, το οποίο ναι μεν μετά από τεράστια καθυστέρηση εντάσσει πολλές νέες τεχνολογίες, από την άλλη όμως δημιουργεί ξαφνικά τεράστια ζητήματα και προβλήματα στη ζωή, στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ και στην ΥΓΕΙΑ των ασθενών-χρηστών αντλιών ινσουλίνης οι οποίες συνδέονται με αισθητήρες συνεχούς καταγραφής γλυκόζης! Είναι καθαρά αντιεπιστημονικό και υλιστικό να βάζει κανείς σε έναν κουβά όλους τους αισθητήρες και να τους θεωρεί όλους το ίδιο. Δεν κάνουν την ίδια δουλειά τα stand alone CGM σε σύγκριση με τους αισθητήρες γλυκόζης που συνδέονται με τις αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης. Δεν νοείται να καλύπτονται με το ίδιο ποσό αναλώσιμα προηγμένης τεχνολογίας και αυτοματοποίησης με την αντλία και ξαφνικά να δίνεται η μισή αποζημίωση για αυτά! Δεν είναι δυνατόν να μην λήφθηκε υπόψη η αποζημίωση άλλων κρατών στην Ευρώπη!

Δεν είναι δυνατόν να παίζουν κάποιοι με την ασφάλεια και την ζωή των ατόμων με διαβήτη! 

Ζητάμε από όλα τα άτομα, μέλη μας και μη, που χρησιμοποιούν αντλία ινσουλίνης συνδεδεμένη με αισθητήρες να μας αναφέρουν τα αποτελέσματα που διαπίστωσαν και διαπιστώνουν καθημερινά στη ρύθμιση του διαβήτη τους και στην ποιότητα της ζωής τους. Ζητάμε από τα Κέντρα Υγείας και τους Ιατρούς Διαβητολόγους, να μας δώσουν στοιχεία για την διαφορά που βλέπουν στη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 των ασθενών τους. Ζητάμε από όλους, να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά στο 210 8838113 ή μέσω email στo info@elodi.org τη δική σας θέση και την αγωνία σας για αυτό το απίστευτο γεγονός που συμβαίνει!!!

Πρέπει να καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι είμαστε πολλοί! Ότι δεν μπορούν να παίζουν με την ασφάλεια, την υγεία και την ζωή μας. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι δυναμικά τους Συλλόγους και την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη και να δράσουμε για να αλλάξουμε αυτό το κάκιστο ΦΕΚ άμεσα. Αλήθεια, θα μας εκπλήξουν και με το επικείμενο ΦΕΚ για τις ταινίες μέτρησης ξανά αρνητικά;

Η ΕΛ.Ο.ΔΙ. θα είναι πάλι εκεί και με τη συσπείρωση όλων μας θα σταθεί απέναντι σε όποιον απαιτείται ώστε να επιτύχει το καλύτερο για την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής μας  αλλά και της οικογένειάς μας.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.ΔΙ. (Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη)

Ανακοίνωση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενημερώνει όλους τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη ότι παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τη δημοσίευση του ΦΕΚ 4204 Β, το οποίο περιλαμβάνει τις τιμές αποζημίωσης νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων για τον Διαβήτη. Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ και έχει ήδη θέσει προφορικά τους προβληματισμούς της (τους οποίους εντός των επόμενων ωρών θα καταθέσει και εγγράφως) και αναμένει άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ απαντήσεις και διευκρινίσεις. Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θα γνωστοποιήσει, όταν της κοινοποιηθεί, σε όλους τους πάσχοντες και όλους τους φορείς την επίσημη θέση του ΕΟΠΥΥ επί των ζητημάτων που έχουν δημιουργηθεί και χρήζουν διευκρινίσεων. Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θα υπερασπιστεί άοκνα, όπως κάνει πάντα, την απρόσκοπτη πρόσβαση των πασχόντων σε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και συνιστά σε όλους ψυχραιμία μέχρι να λάβουμε τις απαιτούμενες διευκρινίσεις!

Ανακοίνωση του ΣΥΔΑ για το νέο ΦΕΚ ( 8/8/22 Αρ.Φυλλου 4204).

Μέσα στο καλοκαίρι, για άλλη μια φορά, ένα νέο ΦΕΚ που αφορά τα αναλώσιμα του διαβήτη φέρνει όλη την κοινότητα σε τεράστια αγωνία. Χειροκροτήσαμε και ενσωματώσαμε τις νέες τεχνολογίες για να καταλήξουν με τις περικοπές και την υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ άδεια κουτιά. Δεν είναι είδος πολυτελείας, αφορά κυριολεκτικά την ζωή μας και την εξάλειψη των επιπλοκών. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να μας δει ως ανθρώπους και όχι σαν λογιστικά στοιχεία. Αποτελεί επένδυση για το κράτος πρόνοιας να προστατεύσει τους ασθενείς και να προλαμβάνει τις συνέπειες του αρρύθμιστου διαβήτη. Συμπάσχοντες με αγωνία παρακολουθούμε τις εξελίξεις και περιμένουμε διευκρινίσεις από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη…Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι με κοινή παράμετρο την πάθηση μας. Η δύναμη των συλλόγων είναι τα μέλη τους. Μόνο με μαζικότητα και συμπόρευση θα πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, ορατότητα και αναγνώριση των δυσκολιών μας. Θα σας ενημερώσουμε για κάθε νεότερο. Ζούμε όλοι την αβεβαιότητα και το παράλογο…

Με εκτίμηση Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας

Ενώ στην ομάδα του Facebook «ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 1 & ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ LADA» υπάρχει η εξής παρότρυνση:

«Μέλος μας κατάφερε και μίλησε με το Υπουργείο Υγείας. Του έδωσαν ένα e-mail ώστε να στείλουμε όλοι τα παράπονα μας και τις ενστάσεις μας σχετικά με το απαράδεκτο ΦΕΚ. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ανεξαρτήτου αν φοράνε αντλία ή όχι ή είναι ασφαλισμένοι ή μη, να στείλουν ένα e-mail. Σε όλο αυτό είμαστε όλοι μαζί ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ. ΕΦΟΣΟΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. όποιος στείλει mail ας αφήσει ένα σχόλιο minister@moh.gov.gr »

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: glykouli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *