ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ για τα προβλήματα στις αιτήσεις Voucher

Η ΕΕΤΑΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση μετά από τις αντιδράσεις για τα συνεχή και σοβαρά προβλήματα που εμφανίζονται  στην διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, στην πλατφόρμα για το πρόγραμμα  “ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ” για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Η ανακοίνωση:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ”
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ

Αιτήσεις για το «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής
απασχόλησης παιδιών»

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν από τη μεγάλη επισκεψιμότητα στην εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων, και για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας σας, σας ενημερώνουμε ότι πιθανόν η εφαρμογή να σταματήσει να είναι διαθέσιμη για κάποιες ώρες που θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση στον ίδιο χώρο. Επίσης σας γνωρίζουμε ότι θα δοθεί η αναγκαία παράταση, προκειμένου όλοι οι υποψήφιοι αιτούντες να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για voucher σε παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για voucher σε παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Είχε προηγηθεί η καταγγελλία του πανελλήνιου συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ.

Τι κατήγγειλλε ο πανελλήνιος σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ

Αδυναμία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» (Πρώην Εναρμόνιση) καταγγέλλει ο πανελλήνιος σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ (ΠΑΣΕΚΔΑΠ).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ αναμένει ματαίως εδώ και 6 ημέρες την εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ να λειτουργήσει για να ολοκληρωθούν οι αιτήσεις για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» (Πρώην Εναρμόνιση). Μια πλήρως προβληματική εφαρμογή με σωρεία αδυναμιών που εμποδίζει τους δικαιούχους να συμπληρώσουν την αίτηση η οποία ακόμα και  μετά από πολύωρες  και πολυήμερες προσπάθειες των αιτούντων δεν ολοκληρώνεται. Κι ενώ περιμέναμε ότι σήμερα θα διορθώνονταν το σύστημα υποβολής, διαπιστώνουμε πως και σήμερα Δευτέρα 8/8/2022 έχει καταρρεύσει εντελώς.

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ όπως πάντα τάσσεται στο πλευρό των γονιών που   τόσα χρόνια εξυπηρετεί και γι’ αυτό ενώνει την φωνή του μαζί με τα χιλιάδες νοικοκυριά που μέχρι σήμερα προσπαθούν απεγνωσμένα να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα και φυσικά δεν τα καταφέρνουν.

Παρά τις εξαγγελίες και τα ωραία λόγια του κ. Σπυρίδωνα, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, ότι όλα κυλούν ομαλά, διαπιστώνεται ότι φέτος είναι η χειρότερη χρονιά από κάθε άποψη για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που ήρθε με μεγάλη χρονική καθυστέρηση κάνοντας διακρίσεις στην προώθηση και την υποστήριξη των παιδιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε το ποσό του voucher που αυξήθηκε κατά 10% σε όλες τις δομές εξόν των ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ ( οι δικές μας δομές δεν έχουν επιβαρυνθεί(!) από το αυξημένο κόστος διαβίωσης) ενώ το πιο κραυγαλέο και ενδεικτικό των διακρίσεων είναι όταν η ίδια μητέρα κάνει αίτηση και για παιδικό και για ΚΔΑΠ ή ΚΔΑΠ ΜΕΑ, μόνο στην περίπτωση των δομών μας ζητείται από το σύστημα να επιβεβαιωθεί με έγγραφο το ΑΜΚΑ του παιδιού. Δηλαδή οι διεπαφές του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δυσκολεύονται να αντλήσουν μόνο τα ΑΜΚΑ όσων παιδιών έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ;

Το αποτέλεσμα… γονείς να εγκαταλείπουν οργισμένοι στην κυριολεξία τη προσπάθεια μιας και δεν μπορούν να βρουν λύσεις στο αλαλούμ που επικρατεί στην εφαρμογή παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους για απαντήσεις στην ΕΕΤΑΑ, που συνεχίζει είτε να μην ανταποκρίνεται στις τηλεφωνικές κλήσεις των γονιών και προσωπικού των δομών μας που βοηθάει γονείς με αδυναμία πρόσβασης σε ηλεκτρονικά συστήματα και γονείς αδαείς από τεχνολογία, είτε να αρκείται σε παραδοχές αδυναμίας του συστήματος να ανταπεξέλθει με απαντήσεις που δίνει το help desk της ΕΕΤΑΑ.

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε ενδεικτικά μία από τις εκατοντάδες τέτοιες απαντήσεις που μας έχουν προωθηθεί από εκνευρισμένους γονείς που είτε εργάζονται σκληρά μέσα στον Αύγουστο με νεύρα ήδη τεταμένα, είτε βρίσκονται διακοπές. Καθότι φαντάζει παράταιρο πως ένα πρόγραμμα που θα πρέπει έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες συμμετοχής έως 1η Σεπτεμβρίου καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής οι γονείς ούτε μήνα νωρίτερα κάτι που αποδεικνύει την προχειρότητα του όλου εγχειρήματος.

Επιπροσθέτως, απορίας άξιον είναι ότι τις περασμένες σχολικές χρονιές το ΑΜΚΑ οι γονείς απλά το περνούσαν χειροκίνητα ενώ φέτος που υποτίθεται πως η διαδικασία έχει απλοποιηθεί πρέπει να γίνει επαλήθευση ανεβάζοντας αντίστοιχο δικαιολογητικό.

Επειδή πολλά μπορούμε να αριθμήσουμε ακόμη, όμως προτεραιότητά μας αυτή την στιγμή είναι η ομαλή ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων και η εξυπηρέτηση των ωφελούμενων οικογενειών, με την ελπίδα ότι οι παραπάνω δυσκολίες δεν έχουν ως στόχο να απογοητεύσουν τους γονείς και να μην δηλώνουν τις δομές ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ ζητάμε:

–  Την παράταση του χρονικού περιθωρίου υποβολής των αιτήσεων κατά 6 ημέρες, όσες και οι ημέρες που η πλατφόρμα υπολειτουργεί.

–  Την απόσυρση του πεδίου επιβεβαίωσης ΑΜΚΑ παιδιού.

–  Την δυνατότητα ολοκλήρωσης και υποβολής της αίτησης ακόμη και αν δεν έχει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να έχει την δυνατότητα η μητέρα να υποβάλλει ένσταση εκ των υστέρων.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: eetaa.gr, alfavita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *