ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακόμα χωρίς Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό τα Ειδικά Σχολεία στην Ικαρία – κινητοποίηση των γονέων

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Αμεα ΠΟΑμεΑΒΑ στηρίζει τον αγώνα των γονέων των ειδικών σχολείων της  Ικαρίας που είναι πλέον  χωρίς ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ΕΒΠ). Είχε προηγηθεί κάλεσμα από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΉΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ “ΗΛΙΑΧΤΊΔΑ” για αποχή από τα μαθήματα μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα.
Η ανακοίνωση της ΠΟΑμεΑΒΑ…
« Στήριξη της ΠΟΑμεΑΒΑ στο Σύλλογο Γ.& Κ. ΑμεΑ Ικαρίας» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΉΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ “ΗΛΙΑΧΤΊΔΑ”
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Χαιρετίζει τον αγώνα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ και του Ειδικού Σχολείου Ικαρίας, για στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο προσωπικό και ιδιαίτερα με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, (Ε.Β.Π.),η έλλειψη του οποίου αφήνει πολλά παιδιά με αναπηρία έξω από την εκπαίδευση, αλλά και την αποκατάσταση της μεταφοράς των μαθητών, η οποία γίνεται με πολλά κενά και δεν περιλαμβάνει όλες τις περιοχές στα νησιά της Ικαρίας και της Σάμου.
Ως ΠΟΑμεΑΒΑ επισημαίνουμε εδώ και χρόνια την τραγική υπολειτουργία στο συγκεκριμένο τομέα με ευθύνη των κυβερνήσεων. Η υποστελέχωση είναι από τα βασικότερα προβλήματα, όπως και οι μη μόνιμες προσλήψεις, απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή και αδιάκοπη αντιμετώπιση των μαθητών με αναπηρία.
Οι μεγάλες ελλείψεις στην ειδική αγωγή στην Ικαρία πρέπει να λυθούν τώρα! Οι αναστολές των ειδικών σχολείων στο νησί, έχουν φέρει δυσκολίες τόσο στα σχολεία όσο και στους γονείς, που καλούνται πολλές φόρες να καλύψουν το κενό από τη τσέπη τους με ιδιωτικές παράλληλες στηρίξεις ή επαφίεται στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών.
Το ίδιο ισχύει και στις μεταφορές που από καιρό σε καιρό, υπολειτουργούν ή βρίσκονται στον αέρα.
Στηρίζουμε τα αιτήματα του Συλλόγου Γ. & Κ. μαθητών με Αναπηρία, όπως περιγράφονται στο με αριθμό Πρωτ. 10/03/10/2022 έγγραφό τους, για:
•Άμεση επίλυση των προβλημάτων και κάλυψη όλων το κενών στις σχολικές μονάδες του νησιού
•Τη παύση αναστολών των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και συγχώνευση των τάξεων
Τα χτυπήματα στη πλάτη και η συμπάθεια στα παιδιά μας δεν είναι αρκετή απαιτούμε άμεσες λύσεις!
Ο αγώνας είναι ο δικός μας δρόμος, τον οποίο δηλώνουμε ότι θα ακολουθήσουμε όσο ανηφορικός και αν είναι!
ΤΟ Δ.Σ. Της ΠΟΑμεΑΒΑ
Η επιστολή του συλλόγου Ηλιαχτίδα που είχε αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες:

Με τις χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό να συσσωρεύονται σε ολόκληρη την χώρα,
με το Κράτος, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο να αδιαφορεί αλλά να κάνει και ότι περνάει από το χέρι του , για την μείωση εκπαιδευτικού προσωπικού, μείωση των ειδικοτήτων, κλείσιμο σχολικών μονάδων, τώρα πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα συρρικνώνοντας τους εκπαιδευτικούς σε Ειδική Αγωγή και Παράλληλη στήριξη ακόμα και στα Ειδικά σχολεία της χώρας.

Ο Σύλλογος μας, επανειλημμένα έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου αυτού. Όπως ήταν φυσικό, κάθε προσπάθεια έπεφτε στο κενό.

Έτσι, για άλλη μία φορά που αφορά το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης ΕΒΠ στο ΕΕΕΕΚ Ικαρίας, το Δ.Σ του συλλόγου μας, είχε στείλει έγγραφο διαμαρτυρίας προς την ΔΙΔΕ Σάμου, ενώ παράλληλα υπήρξε και επικοινωνία στις 3/10 με τον προϊστάμενο της ΔΙΔΕ Σάμου, κο Καπιοτά. Η απάντηση είναι: «Εμείς δώσαμε τα κενά στο Υπουργείο. Αυτά έστειλε το υπουργείο. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα σας… και κάντε ότι νομίζετε»

Εν συνεχεία, στις 4/10, σε συνάντηση με τους γονείς και την διεύθυνση του ΕΕΕΕΚ, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία από την διευθύντρια, παρουσία όλων, με εκπρόσωπο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, την κα Χατζηχαλκιά. Η απάντηση είναι; «Τα κενά έχουν δοθεί. Τουλάχιστον στην δεύτερη φάση και ότι δεν υπήρχε ανταπόκριση. Να περιμένουμε την Τρίτη φάση… είναι θέμα Υπουργείου»

Έτσι θα περάσει ο καιρός, με τα παιδιά στο σπίτι, έως ότου έρθει το μοναδικό ΕΒΠ που είναι σε άδεια ανατροφής στις αρχές Νοεμβρίου. Που και πάλι θα υπάρχει πρόβλημα καθώς η μοναδική ΕΒΠ δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των παιδιών…

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αλλά και οι γονείς αποφασίσαμε από την Πέμπτη 6/10 να απέχουν τα παιδιά μας από το σχολείο, έως ότου λυθεί το σοβαρό πρόβλημα των ΕΒΠ.

Καλούμε, επιτέλους, την Πολιτεία, τον ίδιο τον βουλευτή του νομού Σάμου, κο Στεφανάδη, ακόμα και τον Δήμο Ικαρίας, να πάρουν θέση στα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση τουνησιού μας, και ειδικά του ΕΕΕΕΚ.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *