ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άγνωστοι πυροβόλησαν με αεροβόλο γατάκι

Συνέντευξη της εθελόντριάς της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, Ελένη Κοντογιώργου στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Σπύρο Φρεμεντίτη, με αφορμή το περιστατικό με τον τραυματισμένο γάτο στο Κερατσίνι, που όπως αποδείχθηκε από τις ακτινογραφίες του είχε πέσει θύμα πυροβολισμών με αεροβόλο όπλο…

«Τα ζωάκια είναι πιο αδύναμα πλάσματα, δεν έχουν φωνή και σίγουρα είναι πιο εύκολος στόχος για να εκτονώσει ο κάθε άνθρωπος με τα όποια θέματα, την όποια καταπιεσμένη ενόρμηση, τα όποια συσσωρευμένα απωθημένα του»

Δείτε | Kαταγγελία της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue στην Ώρα Ελλάδος | OPEN TV (tvopen.gr)

Στην Εκπνοή του Χρόνου…

Εχθές, η ομάδα διάσωσης ζώων Alma Libre – Hellenic Animal Rescue ενημερώθηκε για επείγον περιστατικό χτυπημένου γάτου που είχε πέσει σε ρείθρο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Κερατσινίου.

Πληροφορήθηκαν ότι τον είχαν δει χτυπημένο να διασχίζει το δρόμο ώσπου χάθηκε πέφτοντας εκεί μέσα.
Ο χρόνος πλέον μέτραγε αντίστροφα καθώς εκείνος, κάπου εκεί μέσα στο σκοτάδι, περίμενε το τραγικό και βασανιστικό τέλος.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν οι εθελοντές της ομάδας Ελένη Κοντογιώργου και Κυριάκος Καρλαφτόπουλος για βοήθεια.

Με τη χρήση ενδοσκοπικής κάμερας εντοπίστηκε σε απόσταση ο γάτος να κρύβεται στο χείλος του σωλήνα που οδηγούσε στα κεντρικά. Η όποια παρέμβαση απαιτούσε τη μέγιστη προσοχή.

Στο άκουσμα του παραμικρού θορύβου από πάνω του, υπήρχε ο κίνδυνος να διαφύγει ο γάτος και να πέσει στον κεντρικό αγωγό. Επιπλέον, στην κατάστασή του η χρήση παγίδας προφανώς και θα ήταν μάταιη.
Κατόπιν αυτοψίας εντόπισαν καπάκι κεντρικών περίπου στα είκοσι μέτρα πιο κάτω από το ρείθρο.

Το άνοιξαν με προσοχή και η εθελόντρια της Alma Libre πραγματοποίησε κατάβαση στα κεντρικά, προκειμένου να γίνει μπλοκ στο γάτο από κάτω και να παγιδευτεί με απόλυτη ασφάλεια.
Διασχίζοντας τον στενό αγωγό ο οποίος ήταν γεμάτος νερά, η εθελόντρια έφτασε στο σημείο όπου ξεκινούσε ο μικρής διαμέτρου σωλήνας του επίμαχου ρείθρου και αντίκρισε στην άλλη άκρη το γάτο να κοιτάει αγριεμένος, από φόβο, μέσα στο φόβο του και αντιδρώντας επιθετικά.
Έρποντας μέσα στο στενό σωλήνα, με προσοχή, η εθελόντρια κατάφερε να τον πλησιάσει και να τον ασφαλίσει στην απόχη, πραγματοποιώντας κατόπιν έξοδο από τα κεντρικά.

Άμεσα μετέφεραν τον γάτο σε ντρόπερ και μέσα σε λίγα λεπτά διεκομίσθη σε κτηνιατρείο για τις πρώτες βοήθειες. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο γάτος του Κερατσινίου ήταν πυροβολημένος, πολλαπλές φορές, με αεροβόλο.

Μετά τη λήψη ακτινογραφιών εντοπίστηκαν τρεις σφαίρες στο σώμα του, μια εκ των οποίων στην σπονδυλική στήλη.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση λαμβάνοντας απαραίτητη φροντίδα και ορό στο κτηνιατρείο της κυρίας Λαγάνη.

Είναι πλήρως αφυδατωμένος και με πολύ χαμηλό αιματοκρίτη.

Γίνεται προσπάθεια συνεννοήσεων και επαφών με ορθοπεδικούς και νευροχειρουργους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί σχετικό χειρουργείο το οποίο θέλει προφανώς εξειδικευμένο χειρισμό.
Το κόστος ενός τέτοιου χειρουργείου ενδέχεται να είναι πολύ μεγάλο και υπάρχει τεράστια ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης.

Διαπιστώθηκαν επιπλέον εγκαύματα στα πόδια του από τριβή, έκανε εμετούς λάσπες και χώματα και εκτιμάται ότι βρισκόταν μέρες στην τραγική αυτή κατάσταση κρυμμένος κάπου τρώγοντας χώματα.. και ό,τι μπορούσε να βρει για να επιβιώσει, προτού εντοπιστεί τυχαία στο δρόμο και βρεθεί κατόπιν πεσμένος μέσα στο ρείθρο.

Ένας Θεός ξέρει πώς κατάφερε να ζήσει μέχρι να τον δουν περαστικοί, φευγαλέα στο διάβα τους και τελικά εκείνο το σκοτάδι του ρείθρου να γίνει η σωτηρία του..

Το περιστατικό ανελήφθη απο την κυρία Αφροδίτη Λακιώτου – εθελόντρια του συλλόγου Ζω.Συ.Πε.
Γίνεται επείγουσα έκκληση για βοήθεια προκειμένου ο γάτος να ζήσει.

Έχει τεράστιο γολγοθά μπροστά του.

Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει ας στείλει μήνυμα στη σελίδα της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue ή στο προφίλ της κυρίας Αφροδίτης.

Όπως μπροστά στο αδίστακτο έγκλημα δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι, έτσι και μπροστά στον βουβό πόνο ας γινόμαστε εμείς η φωνή, ας παλέψουμε όλοι μαζί του και η μάχη ας γίνει κοινή.

Η κατάσταση του είναι κρίσιμη. Ευχόμαστε από καρδιάς όλα να πάνε καλά.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *