Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι μια εμψυχωτική ομάδα που προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη μέσω της τέχνης, σε παιδιά που νοσηλεύονται ή φιλοξενούνται σε φορείς Παιδικής Προστασίας, όπως επίσης σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.

Σκοπός της ομάδας μας είναι να αγκαλιάσουμε τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία. Τους/τις βοηθάμε να προσεγγίσουν τη χαρά μέσα τους, την αισιοδοξία, την πίστη αλλά και την ψυχική τους δύναμη. Μέσω του έργου μας, προσπαθούμε ο φόβος να δώσει τη θέση του στην εμπιστοσύνη, η λύπη στη χαρά και το άγχος να αντικατασταθεί με ελπίδα, προσφέροντας αγάπη, φροντίδα και χαμόγελα στους ανθρώπους που βιώνουν σωματικό ή ψυχικό πόνο.

Ο φορέας σχεδιάζει και υλοποιεί Προγράμματα στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, στις μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε Φορείς Παιδικής Προστασίας και Φορείς ΑμεΑ.

Ειδικά καταρτισμένοι καλλιτέχνες, επιστήμονες, αλλά και εθελοντές προσεγγίζουν με αγάπη και σεβασμό τους συνανθρώπους μας, περνώντας δημιουργικό χρόνο μαζί τους και δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφάλειας και αγκαλιάς.

Κάθε μέλος της ομάδας των «Αγγέλων της Χαράς» λαμβάνει ειδική εκπαίδευση, συνεχή υποστήριξη και επιμορφώσεις σε τακτική βάση από ψυχολόγους, γεροντολόγους και ειδικούς συμβούλους.

Γίνε εθελοντής- Άγγελος

Η ανάγκη να βρεθούμε κοντά σε περισσότερους ανθρώπους, σε συνδυασμό με τη συγκινητική επιθυμία του κόσμου να έρθει δίπλα μας και να προσφέρει σε αυτούς/ες που έχουν ανάγκη, γέννησαν την ιδέα της δημιουργίας του Τμήματος Εθελοντών με ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Έχουμε πάντα τα φτερά μας ανοιχτά για να υποδεχτούμε «Αγγέλους-Εθελοντές» και να τους εντάξουμε στην ομάδα μας.

Πλέον, οι εθελοντές αποτελούν δύναμή μας και ακόμη και μία ώρα προσφοράς από πλευράς τους, είναι πολύτιμη!

Στήριξέ μας με μια δωρεά ή χορηγία

Με κάθε μικρή ή μεγάλη δωρεά ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Χάρις στους ανθρώπους που μας στηρίζουν και εργαλείο μας την Τέχνη, συνεχίζουμε να υπηρετούμε το ιδρυτικό μας όραμα: να δίνουμε Χαρά εκεί που υπάρχει Ανάγκη.

Στήριξέ μας μέσω του YouBeHero εντελώς δωρεάν!

Είναι εύκολο, απλό και εντελώς δωρεάν!

Το YouBeHero είναι μια online πλατφόρμα που μετατρέπει τις ηλεκτρονικές σου αγορές, σε δωρεές προς την οργάνωση που επιλέγεις να στηρίξεις.

Αξιοποίησέ το για να μας κάνεις μια δωρεά κάθε φορά που ψωνίζεις από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς να επιβαρύνεσαι επιπλέον! Το ποσό προσφέρει το κατάστημα από το οποίο ψωνίζεις κι εσύ γίνεσαι ένας μικρός ήρωας με μεγάλο αντίκτυπο!

Μπες στο YoubeHero και επίλεξε τους «Αγγέλους της Χαράς». Ακολούθησε τις οδηγίες και γίνε ο δικός μας ήρωας! 

Ανοίγουμε φτερά…

Οι «Άγγελοι της Χαράς» με τη συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας και προσφοράς ανοίγουμε τα φτερά μας με προγράμματα και εκτός Αττικής. Η Λάρισα, ως Πόλη που Μαθαίνει, εκπαιδεύεται και συμμετέχει στις δράσεις των Αγγέλων.

Εκεί πραγματοποιείται εκπαίδευση εθελοντών καθώς και εμψυχωτικά προγράμματα στο δημοτικό γηροκομείο της πόλης και σε 2 Κέντρα Διημέρευσης για άτομα με αναπηρίες.

Ήδη από την πρώτη περίοδο της πανδημίας, αντιληφθήκαμε η πραγματική ανθρώπινη επαφή με τους ωφελούμενούς μας σύντομα θα γινόταν αδύνατη. Ξεκινήσαμε λοιπόν να προσφέρουμε τις δράσεις μας ψηφιακά: με οπτικοακουστικές παραγωγές και ζωντανές συνδέσεις, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μέσω των ψηφιακών προγραμμάτων μας, επιδιώκουμε να διατηρηθεί η σχέση μας με τους ωφελούμενους και παράλληλα να πλησιάσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σκοπός μας είναι τα επόμενα χρόνια να αναπτυχθούμε και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, με οδηγό μας και επίκεντρο τον άνθρωπο που βρίσκεται σε ευάλωτα περιβάλλοντα.

Επικοινωνία:

Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου 125 & Βερβαίνων 14, T.K. 11527, Αθήνα Τηλ.: 2155257111
Web: https://www.angelsofjoy.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/angelsofjoy.gr
Instagram: https://www.instagram.com/angelsofjoy.gr/
You-tube: https://www.youtube.com/channel/UC4YT_syE4V2TVYaAVJzJvGw
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/angels-of-joy-gr/
Mail: info@angelsofjoy.gr
YouBeHero: https://youbehero.com/gr/cause/aggeloi-tis-charas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *