Close Menu
Nevronas

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    Τουρισμός για τον Αυτισμό: Η βελγική πρόταση προς ένα αισθητηριακά φιλικό και χωρίς άγχος μουσείο

    August 6, 2026

    Παράρτημα του Συλλόγου «Εθελοντούμε» στην Κρήτη

    August 6, 2026

    REFRAME: Το αμαξίδιο που ζητάτε

    August 5, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • About Us
    • Αρθρογράφοι
    • Εγγραφή Επαγγελματιών
    • Διαφημιστείτε
    • Επικοινωνία
    • Όροι Χρήσης
    • GDPR
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Nevronas
    Subscribe
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
      1. NEVRONAS LOVES
      2. AUTISM STORIES
      3. ΑΠΟΨΕΙΣ
      4. Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
      5. REFRAME
      6. MORE AND MORE
        • ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
        • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
        • ΕΡΕΥΝΑ
        • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
        • ΙΑΤΡΙΚΑ
        • ΝΟΜΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
        • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      7. AUTISMAP
      Featured

      REFRAME: Το αμαξίδιο που ζητάτε

      August 5, 2026
      Recent

      REFRAME: Το αμαξίδιο που ζητάτε

      August 5, 2026

      Το camp τελειώνει τον Ιούλιο, η ζωή συνεχίζεται τον Αύγουστο

      August 3, 2026

      Για ένα σώμα καλοκαιριού

      August 3, 2026
    • PROJECTS
      • NEVRONAS FESTIVAL
      • SCHOOLING FOR ALL
      • LIGHTS OUT ALL IN
      • NEVRONAS SCHOOL EDITION
      • ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ
      • ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Τουρισμός για τον Αυτισμό: Η βελγική πρόταση προς ένα αισθητηριακά φιλικό και χωρίς άγχος μουσείο

      August 6, 2026

      Παράρτημα του Συλλόγου «Εθελοντούμε» στην Κρήτη

      August 6, 2026

      Μη λεκτικό αυτιστικό αγόρι βρέθηκε νεκρό μέρες μετά από την εξαφάνιση του από Κέντρο Ημέρας στον Καναδά (Βίντεο)

      August 4, 2026

      Νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ηλιούπολη

      August 4, 2026

      «Λογοθεραπεία Δια Βίου: Από τη Βρεφική στη Τρίτη Ηλικία» 5o Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας

      August 3, 2026
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
      • ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
      • ΙΑΤΡΟΙ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
      • ΕΤΑΙΡΙΕΣ
      • ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
      • ΒΙΒΛΙΟΓΩΝΙΑ
      • ΒΙΒΛΙΑ
      • ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ
      • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Nevronas
    Home » 1ο Super Cup Final Μπάσκετ με Αμαξίδιο στην Ελλάδα!
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    1ο Super Cup Final Μπάσκετ με Αμαξίδιο στην Ελλάδα!

    November 17, 20215 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Μουζακίου, πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή επιτυχία το 1ο Super Cup Final Μπάσκετ με Αμαξίδιο στην Ελλάδα.

     

    Οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, συναντήθηκαν το πρωί της Κυριακής 14/11/2021 κι έδωσαν έναν ανεπανάληπτο αγώνα για να κατακτήσουν το κύπελλο της φετινής χρονιάς. Νικητής αναδείχθηκε ο «Γ.Σ. Δωδεκάνησος» ο οποίος επικράτησε του ανταγωνιστικού αντιπάλου του «Α.Σ. Άτλαντα» με σκορ 71 – 52, προσφέροντας αμφότεροι στον κόσμο που τους παρακολούθησε θέαμα υψηλής μπασκετικής ποιότητας.

    Ο τελικός διοργανώθηκε μετά από στενή συνεργασία του Δήμου Μουζακίου και της διοργανώτριας Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α), η οποία διακρίνεται για τη σταθερή προσήλωσή της στο στόχο να διαδώσει στην ελληνική κοινωνία και να αναδείξει στον τομέα του αθλητισμού, το μπάσκετ με αμαξίδιο.

    Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Καλούδης και ο πρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κ. Χάρης Περδίκης, με τους οποίους ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης είχε εποικοδομητικές συζητήσεις δεδομένων και των άριστων σχέσεων που διατηρούν διαχρονικά μεταξύ τους.

    Μετά το τέλος του 1ου Super Cup Final, ακολούθησε η απονομή του Κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα του «Γ.Σ. Δωδεκάνησος» από το Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Ο.Σ.Ε.Κ.Α..
    Αναμνηστικές πλακέτες έλαβαν ακόμη οι διαιτητές, οι μπασκετμπολίστες και τα στελέχη των ομάδων, παρουσία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου (και του ΝΠΔΔ Αθλητισμός-Πολιτισμός- Νεότητα) κ. Μαρίας Καραμπέκου και της αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Λίνας Αγγελάκη.

    Η Δωδεκάνησος πήρε τον τίτλο

    Στο Μουζάκι η Δωδεκάνησος έγραψε… ιστορία. Βλέπετε, δεν είναι απλά η κατάκτηση ενός τίτλου, ενός τίτλου που μέχρι τώρα δεν είχε στο παλμαρέ της, αλλά το γεγονός ότι έγινε η πρώτη ομάδα, που κατέκτησε το Super Cup. Οι νησιώτες επιβλήθηκαν του Άτλαντα με 71-52, έχοντας το πάνω χέρι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

    Με ηγέτη τον Μιχάλη Χατζηδημητρίου, αιχμή του δόρατος τον Χαμαντίν και «κολώνα» τον Γκουρκάν, η Δωδεκάνησος είχε όλα εκείνα τα στοιχεία, για να πάρει τον τίτλο. Οι παίκτες του Άτλαντα προσπάθησαν, με τον Χριστοδούλου να είναι ο κορυφαίος παίκτης τους και τον Κωνσταντινόπουλο, που ακολούθησε σε απόδοση να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα φάουλ.

    Διαιτητές: Μπίκας – Αθανασόπουλος – Δροσόπουλος.
    Τα δεκάλεπτα: 17-14, 32-24, 50-40, 71-52.
    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ (Μπογανάς): Γέρεμιτς 4, Λουκάς, Χαρτερός 2, Μιχαήλου, Χαμαντίν 27, Χατζηδημητρίου Μ. 8, Χατζηδημητρίου Λ. 2, Χατζηκαντής 3 (1), Λυκοπάντης 2, Μαλώνας, Γκουρκάν 23.
    ΑΤΛΑΣ (Μελεούνης): Ράσα 7 (1), Γκοτζαράι 1, Ζαφειρόπουλος, Χριστοδούλου 18, Κωνσταντινόπουλος 14, Ντομγκιόνι 10, Ζώης, Λεγάκης, Βατικιώτης 2.

    Για την τελική διοργάνωση ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως Δημοτική αρχή είμαστε χαρούμενοι αλλά και υπερήφανοι που φιλοξενήσαμε με επιτυχία στο Μουζάκι το 1ο Super Cup Final μπασκετ με αμαξίδιο. Αποτελεί τον καρπό των στενών σχέσεων που έχουμε αναπτύξει με την Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, τις οποίες ο Δήμος μας στηρίζει σθεναρά στην επίπονη προσπάθειά τους για διάδοση του μπάσκετ με αμαξίδιο και άλλων σημαντικών παραολυμπιακών αθλημάτων στην πατρίδα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον αγώνα που κάνουν να αναδείξουν το μεγαλείο ψυχής, αλλά και τα σπάνια σωματικά προσόντα που διαθέτουν οι αθλητές των ειδικών κατηγοριών. Ο κόσμος που παρακολούθησε τον σημερινό τελικό διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ως που μπορεί να φτάσει ένας φαινομενικά αδύναμος άνθρωπος όταν είναι μεθοδικός, έχει υπομονή και επιμονή, δουλεύει σκληρά, πιστεύει στον εαυτό του, στις δυνάμεις του, αγαπάει πολύ τη ζωή και έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους επιτυχίας. Η εμπειρία του 1ο Super Cup Final μπασκετ με αμαξίδιο θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη, αλλά είναι και πρόκριμα για το Δήμο Μουζακίου να επιδιώξει την επέκταση της συνεργασίας που ξεκίνησε με την επανάληψη τέτοιων διοργανώσεων στο Κλειστό Γυμναστήριο, η και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουμε στην πόλη μας. Εξάλλου, βασική επιδίωξη της Διοίκησής μας, από την έναρξη της θητείας της, είναι η δυναμική στήριξη του αθλητισμού και η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή με την υλοποίηση αγωνιστικών δράσεων υψηλού επιπέδου. Το Μουζάκι απέδειξε ήδη ότι διαθέτει τα εχέγγυα για να εξασφαλίσει την επιτυχία τέτοιων διοργανώσεων. Οι κλιματολογικές συνθήκες στον τόπο μας είναι ιδανικές για υλοποίηση πάσης φύσεως αθλητικών δράσεων και οι αγωνιστικές υποδομές του είναι εξοπλισμένες, οργανωμένες και άριστα συντηρημένες. Επιπλέον, ο Δήμος μας αξιοποιεί στο έπακρο τους χώρους της Μαθητικής Εστίας για τη φιλοξενία των ομάδων, αθλητικών σωματείων και εθνικών ομοσπονδιών κατά τη συμμετοχή τους στα σημαντικά τουρνουά που συνδιοργανώνει».

    Ο κ. Στάθης έκλεισε της παρέμβασή του λέγοντας: «Διανύουμε μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης, με την πανδημία να συνεχίζεται στη χώρα μας και τις «πληγές» του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» να είναι ακόμη «ανοιχτές» στην περιοχή μας που χτυπήθηκε σκληρά. Όσο δύσκολες όμως κι’ αν είναι οι συνθήκες που βιώνουμε, ως Δημοτική αρχή, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουμε την προσπάθεια για την άμεση ανάκαμψη. Είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Μουζακίου σε κάθε τομέα και επίπεδο λειτουργίας του, προκειμένου να τεθεί γρήγορα σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης. Αυτό θέλουν από εμάς οι δημότες και αυτό πράττουμε καθημερινά με βάση συγκεκριμένο σχέδιο πρωτοβουλιών και δράσεων που υλοποιούμε».

     

    Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

     

    Πηγή: https://www.oseka.gr/

     

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous ArticleΟι γονείς αγωνιούν… Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρήκοων Πάτρας έκλεισε!
    Next Article Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας: «η μουσική είναι ζωή, και με μια αόρατη κλωστή δένει το μωρό με το εδώ και το τώρα»! (Βίντεο)

    Δειτε και αυτα

    Τουρισμός για τον Αυτισμό: Η βελγική πρόταση προς ένα αισθητηριακά φιλικό και χωρίς άγχος μουσείο

    August 6, 2026

    Παράρτημα του Συλλόγου «Εθελοντούμε» στην Κρήτη

    August 6, 2026

    Μη λεκτικό αυτιστικό αγόρι βρέθηκε νεκρό μέρες μετά από την εξαφάνιση του από Κέντρο Ημέρας στον Καναδά (Βίντεο)

    August 4, 2026

    Νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ηλιούπολη

    August 4, 2026

    «Λογοθεραπεία Δια Βίου: Από τη Βρεφική στη Τρίτη Ηλικία» 5o Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας

    August 3, 2026

    Επικίνδυνες και δυσλειτουργικές υποδομές στην Αγία Τριάδα Ζακύνθου καταγγέλλει το Σωματείο ΑμεΑ “Οι Ποπολάροι”

    August 1, 2026
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τουρισμός για τον Αυτισμό: Η βελγική πρόταση προς ένα αισθητηριακά φιλικό και χωρίς άγχος μουσείο

    August 6, 2026

    Παράρτημα του Συλλόγου «Εθελοντούμε» στην Κρήτη

    August 6, 2026

    REFRAME: Το αμαξίδιο που ζητάτε

    August 5, 2026

    Μη λεκτικό αυτιστικό αγόρι βρέθηκε νεκρό μέρες μετά από την εξαφάνιση του από Κέντρο Ημέρας στον Καναδά (Βίντεο)

    August 4, 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    ΑΠΟΨΕΙΣ

    Το camp τελειώνει τον Ιούλιο, η ζωή συνεχίζεται τον Αύγουστο

    August 3, 2026

    Μεγαλώνουμε τον κόσμο για να ανήκουν οι άνθρωποι ή μικραίνουμε τους ανθρώπους για να χωρέσουν…

    Για ένα σώμα καλοκαιριού

    August 3, 2026

    Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙΝ: Νευροδιαφορετικότητα, η Βία της Ομοιομορφίας και το Δικαίωμα στην Ύπαρξη

    August 1, 2026

    Η συμπερίληψη δεν είναι διακόσμηση – είναι σύγκρουση με την πραγματικότητα

    July 31, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Εργαζόμαστε με τα ανάπηρα άτομα και όχι για τα ανάπηρα άτομα, με στόχο το δικαίωμα όλων στην ισοτιμία. Γιατί ότι κάνουμε μαζί… το κάνουμε με επιτυχία!

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τουρισμός για τον Αυτισμό: Η βελγική πρόταση προς ένα αισθητηριακά φιλικό και χωρίς άγχος μουσείο

    August 6, 2026

    Παράρτημα του Συλλόγου «Εθελοντούμε» στην Κρήτη

    August 6, 2026

    REFRAME: Το αμαξίδιο που ζητάτε

    August 5, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Facebook YouTube X (Twitter) Instagram
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
    • Shop
    © 2026 Nevronas. All Rights Reserved. Designed by LiSolutions.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.