ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

0% Οργανικές στα Ειδικά Δημοτικά για κάποιους κλάδους του Εκπαιδευτικού Προσωπικού

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αγγλικής Γλώσσας με επιστολή του ζητάει να λυθεί το πρόβλημα της μη σύστασης οργανικών θέσεων για ορισμένους κλάδους που ανήκουν στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό των Ειδικών Δημοτικών. 

 

Αναλυτικά…

Τα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία της χώρας στελεχώνονται από Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό των Ειδικών Δημοτικών ανήκουν και οι πληροφορικοί, οι αγγλικής γλώσσας, οι θεατρολόγοι και οι καλλιτεχνικών. Για όλα τα Ειδικά Δημοτικά έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις από την ίδρυσή τους, ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η σύσταση οργανικών θέσεων για τους προαναφερθέντες κλάδους του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στόχος λοιπόν της παρούσας επιστολής είναι να αναδείξει την αδικία που υφίστανται οι κλάδοι που αναφέρθηκαν παραπάνω δηλαδή οι πληροφορικοί, οι αγγλικής γλώσσας, οι θεατρολόγοι και οι καλλιτεχνικών. Εργαζόμαστε στα ειδικά δημοτικά της χώρας κάθε χρόνο εκπαιδευτικοί για τους οποίους ποτέ δεν υπήρξε οργανική θέση.

“Η διδασκαλία των αγγλικών στα ειδικά σχολεία είναι σχεδόν ανύπαρκτη”

“Η διδασκαλία των αγγλικών στα ειδικά σχολεία είναι σχεδόν ανύπαρκτη”

Ανακεφαλαιώνοντας τα δεδομένα:

  • Δεν υπάρχει καμία οργανική θέση, σε κανένα από τα ειδικά δημοτικά σχολεία της χώρας, για συγκεκριμένους κλάδους της εκπαίδευσης και προσλαμβάνονται αποκλειστικά αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
  • Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία σύσταση οργανικών θέσεων για τα ειδικά δημοτικά σχολεία για τις προαναφερθείσες ειδικότητες. Ούτε στους πρόσφατους διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν πριν 2 χρόνια στην ειδική αγωγή.

Αξιολογήστε τα δεδομένα και παρακαλώ προχωρήστε στις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να επιλυθεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα της έλλειψης οργανικών θέσεων. Η σύστασή τους στα ειδικά δημοτικά σχολεία είναι απαραίτητη και αναγκαία τόσο για τους μαθητές που φοιτούν όσο και για το εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε αυτά αποκλειστικά ως αναπληρωτές.

Παρακαλούμε αναλάβετε την πολιτική πρωτοβουλία, ώστε να μην παρατηρηθεί για ακόμα μια φορά ο μηδενικός αριθμός διορισμών των κλάδων που προαναφέρθηκαν στα ειδικά δημοτικά σχολεία της χώρας μας.

Συντονιστικό Αναπληρωτών Αγγλικής Γλώσσας

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *