“Στέλιος – Υπέρβαση”

Tο ντοκιμαντέρ «Στέλιος – Υπέρβαση» των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη, αναφέρεται στον άνθρωπο και μουσικό Στέλιο Πισή που διαγνώσθηκε από τα έξι του με Μυϊκή Δυστροφία. Η κατάσταση της υγείας του σταδιακά επιδεινώθηκε και έτσι τώρα η ασθένεια τον κρατά μόνιμα στο κρεβάτι, με αναπνευστήρα, εντούτοις δεν το έβαλε κάτω και συνεχίζει να δημιουργεί.

Προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο 4ο Φεστιβάλ Κυπριακών Ταινιών Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ όπου και απέσπασε το βραβείο καλύτερης μουσικής που έγραψε ο ίδιος ο Στέλιος. Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχει η Μαρία-Έλενα Κυριάκου.

Η ταινία βγήκε από τα σύνορα της Κύπρου με πρώτο σταθμό την Αθήνα και το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Emotion Pictures» (16-18 Ιουνίου 2007, Νέο Μουσείο Μπενάκη). Έχει προβληθεί επανειλημμένα από τηλεοπτικούς σταθμούς στην Κύπρο, αλλά και σε Συνέδρια και διάφορες εκδηλώσεις, κυρίως σε Σχολεία, ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το 2008 πήρε α’ Βραβείο στο Φεστιβάλ Δράμας. Προβλήθηκε επίσης στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στον Καναδά, στην Ινδία και στην Κένυα, ενώ στα πλαίσια του θεσμού «Το φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει» θα ταξιδέψει σ’ όλο τον κόσμο.

Οι δημιουργοί του απεφάσισαν να διαθέσουν το χρηματικό έπαθλο από τη βράβευσή του για να εκδοθεί το ντοκιμαντέρ σε DVD και να διανεμηθεί δωρεάν σε όλα τα σχολεία της Κύπρου και της Ελλάδας.

 

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ | ΚΙΝΗΤΙΚΑ/ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ | 2007 | 20′

 

Δείτε το ντοκιμαντέρ…

 

Μέρος πρώτο…

 

 

Μέρος δεύτερο…