Στα σκοτεινά στην Κρήτη – In the dark in Crete

Στα σκοτεινά στην Κρήτη

Τον Μάιο του 2015 διοργανώνεται στο Ηράκλειο μια δράση για μικρούς και μεγάλους, που σκοπό είχε να δώσει εμπειρία στους πολίτες για το πώς τα άτομα με προβλήματα όρασης (χαμηλή όραση – τυφλότητα) αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της καθημερινότητάς τους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Παγκρήτιο Στάδιο. Εκεί, αφού ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να σκεπάσουν τα μάτια τους με πολύχρωμες κορδέλες ξεκινούσε η εμπειρία «στα σκοτεινά».

Στόχος του Nτοκιμαντέρ “Στα σκοτεινά στην Κρήτη” είναι να υπενθυμίσει τις δυνατότητες που έχουν τα εσωτερικά μας μάτια και ότι η έλλειψη της όρασης δεν είναι εμπόδιο στην πρόοδο του ανθρώπου.

“Τυφλοί δεν είναι οι άνθρωποί που δεν μπορουν να δούνε. Τυφλοί είναι όσοι βλέπουνε μα στο σκοτάδι ζούνε” Γιώργος Μαρκάκης

Σκηνοθεσία / Μοντάζ: Βίκη Αρβελάκη, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σταύρος Παπαδημητρίου / Βασίλης Φλουρής, Οργάνωση Παραγωγής: Νικολέττα Φιλίππου, Πρωτότυπη Μουσική: Κωνσταντίνος Γκαϊφύλλιας, Εκτέλεση Παραγωγής: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης – Ματθαίος Φραντζεσκάκης

ΑΚΟΗ / ΟΡΑΣΗ / ΟΜΙΛΙΑ | 2016 | ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
error: Content is protected !!