Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών συμμετείχε με την ταινία μικρού μήκους «Άνθρωπος», στο 10ο Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μηκους που συνδιοργανώνει η ΕΡΤ, το Υπουργειο Παιδείας και το Φεστιβάλ Δράμας, αποσπώντας το τριτο βραβείο μυθοπλασίας.

H ταινία «Άνθρωπος», με θέμα τον αυτισμό και την συμπερίληψη, έγινε με πολλή αγάπη από μαθητές και εκπαιδευτικούς και όπως επισημαίνει η κ. Δήμητρα Μπακοθανάση που έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την ταινία:

“Η ταινία μας βασίστηκε σε αληθινό περιστατικό/α που ζήσαμε αλλά και καθημερινά ζούμε λόγο ρατσιστικών συμπεριφορών απέναντι σε παιδιά και γονείς παιδιών με ιδιαιτερότητες! Αφιερώνουμε με αγάπη το βραβείο σε εκείνη την μαμά με τα φοβισμένα μάτια που στέκεται και κρυφοκοιτά στα κάγκελα, σε εκείνο το παιδί που κάθεται μόνο του στο προαύλιο, σε όλους τους γονείς και μαθητές ,γιατί αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία στην ζωή είναι, να είσαι πάνω απ’ όλα… ΑΝΘΡΩΠΟΣ.”

 

Δείτε την ταινία μικρού μήκους

Μια παραγωγή της Δ΄ τάξης, του 12ου Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Συμμετείχαν:  Αναστόπουλος Αναστάσιος, Γεωργαλή Μαρία, Κωνσταντίνα Γεωργαλής, Παντελής Εφραίμ, Γιαννοπούλου Μαριάννα, Δεργούτης Κυριάκος, Δημητριάδη Χριστίνα, Ζυγουρίτσα Ουρανία Αλεξάνδρα, Ζ.Α., Διονυσακόπουλος Γεώργιος, Ιωάννου Δημήτριος, Λάζαρη Σοφία, Λάμπρου Κωνσταντίνος, Μαργαρίτη Αλεξάνδρα, Μαρούλη Αδαμαντία, Παπαδόπουλος Απόστολος, Σωτηρόπουλος Νικόλαος, Τηλιγάδα Ζωή Τσουκνιούκ Άννα, Φουντά Αφροδίτη.

Και οι μαθητές της Β΄ και Στ τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας

Φιλική συμμετοχή η Διευθύντρια του σχολείου Μαριάννα Μπαρτζάκλη και οι δάσκαλοι: Ελεάνα Σαββοπούλου, Εύη Ζέζα, Βάσια Σταυροπούλου

Διδασκαλία – Θεατρική Σκηνοθεσία – Σενάριο – Μουσική επιμέλεια: Δήμητρα Μπακοθανάση

Κάμερα – Διευθυντής Φωτογραφίας -Μοντάζ: Ευθύμης Αργυράτος

ΑΥΤΙΣΜΟΣ | 2020 | ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ | 10′

error: Content is protected !!