Το Ταεκβοντό στην ζωή παιδιών με Αυτισμό και Νοητική Υστέρηση, με πολλή Αγάπη και απόλυτο Σεβασμό!

Ταεκβοντό για ΑμεΑ στην Ελλάδα

 

Ο Νικηφόρος Κοτρίδης Διεθνής Εκπαιδευτής International Special Needs Tae Kwon Do Hellas Training System (Εκπρόσωπος Διεθνούς Ομοσπονδίας Ταεκβοντό για ΑμεΑ στην Ελλάδα) μιλά, εφ’όλης της ύλης, για τον ρόλο του Ταεκβοντό στην ζωή ατόμων με αναπηρίες όπως ο Αυτισμός και η Νοητική Υστέρηση.

Παιδιά, έφηβοι, νέοι, μπορούν να ωφεληθούν πολλαπλά συμμετέχοντας σε ομάδες όπου η όλη προσέγγιση αλλά και οι ασκήσεις του αθλήματος είναι προσαρμοσμένες, ατομικά, στις ανάγκες τους.

Τα ωφέλη πολλά… τόσο σε γνωστικό επίπεδο (αντίληψη, μνήμη) όσο και φυσική κατάσταση (αντοχές, εγρήγορση, συντονισμένη κινητικότητα).

Αλλά ίσως το πιο σημαντικό είναι η χαρά και η προσμονή που νιώθουν τα παιδιά να βρίσκονται εκεί, μαζί με την ομάδα τους, να συνυπάρχουν, να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να έχουν υπομονή και επιμονή για να φτάσουν στους στόχους τους.

Ταεκβοντό για ΑμεΑ στην Ελλάδα

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η συμμετοχή των παιδιών σε “μικτές” ομάδες, όπου παιδιά με ή χωρίς αναπηρία ασκούνται μαζί, εντάσσονται, αποδέχονται οι μεν τους δε, καταλαβαίνονται και τελικά νιώθουν χαρά να είναι μαζί και να συνεργάζονται. Αυτή είναι και η έννοια της Συμπερίληψης.

Η εξωστρέφεια που αναπτύσσουν τους φέρνει πιο κοντά. Και ίσως αυτό να είναι τον τελικό ζητούμενο και στον αθλητισμό!

Ταεκβοντό για ΑμεΑ στην Ελλάδα

Ο βοηθός (Assistant Director) του Νικηφόρου Κοτρίδη είναι ο Αλέξανδρος Στουπάκης (24 ετών), βαρήκοος με Νοητική Υστέρηση (υψηλής λειτουργικότητας).

Ως αθλητής ξεκίνησε από την Άρση Βαρών και διακρίθηκε κατακτώντας 8 χρυσά μετάλια στα Special Olympics.

Το 2014 ξεκίνησε το Special Needs Taekwondo_το 2018 πήρε Μαύρη Ζώνη-1Νταν και μετά από εξέταση, εφ’όλης της ύλης και διάρκειας μιας ώρας, του δόθηκε ο τίτλος του Assistant Director (βοηθός προπονητή).

Δείτε το Βίντεο…

Δείτε ακόμη…

Οι Γονείς Μιλούν… για το Taekwondo και τα παιδιά τους με Αυτισμό και Νοητική Υστέρηση

Διαβάστε ακόμη…

Παιδί και Πολεμικές Τέχνες

Εκπαιδεύοντας έναν άγγελο…

Αυτισμός και Taekwondo (International Special Needs Tae Kwon Do Hellas Training System)

Συνέντευξη | Γιώτα Ευσταθίου Νίκος Παγίδας

Δημοσιογραφική ΕπιμέλειαΠόπη Μάλεση

Video και Φωτογραφίες | GkM Photography

Ευχαριστούμε πολύ τον Νικηφόρο Κοτρίδη Διεθνή Εκπαιδευτή ISNTKDH (Εκπρόσωπο Διεθνούς Ομοσπονδίας Ταεκβοντό για ΑμεΑ στην Ελλάδα) για αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ευχαριστούμε θερμά το ΕΕΕΕΚ Πειραιά για τη φιλοξενία του.

error: Content is protected !!