Ένας…Μια…Ένα με την Λογοθεραπεύτρια Ευαγγελία Κορώνη

Λογοθεραπεύτρια Κορώνη Ευαγγελία

Η Λογοθεραπεύτρια Κορώνη Ευαγγελία απαντά στις ερωτήσεις μας…

Ένας λόγος που σπούδασες λογοθεραπεία.

Όταν ο αδερφός μου χρειάστηκε να κάνει κάποιες θεραπείες, ήρθα πρώτη φόρα σε επαφή με τη λογοθεραπεία, που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Αυτό, σε συνδυασμό με την παρότρυνση της φιλολόγου μου στο λύκειο, κυρίας Μαρίας Σολανάκη, με ώθησαν προς την επιλογή της λογοθεραπείας.

Μία αγαπημένη ταινία.

Οι άθικτοι”. Με οδηγό το χιούμορ παρουσιάζει τις δυσκολίες της αναπηρίας, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας για τη ζωή.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σου.

Το υψηλό κόστος μετεκπαίδευσης και η περιορισμένη θεματολογία των επιμορφωτικών σεμιναρίων, που απευθύνονται σε λογοθεραπευτές.

Ένας άνθρωπος που σε ενέπνευσε.

Με εμπνέουν  όλοι οι άνθρωποι που με έχουν διδάξει. Όμως θα σταθώ στον δάσκαλο μουσικής, με τον οποίο μαθαίνω ακορντεόν. Αυτός και η μουσική, με βοήθησαν να γίνω πιο δημιουργική και να εξελιχθώ συναισθηματικά.

Μία στιγμή χαλάρωσης.

Η θάλασσα και οι ήχοι της. Να είμαι ξαπλωμένη στην επιφάνεια της θάλασσας, αφημένη στο κύμα να με παρασέρνει και οι ήχοι της, να με ταξιδεύουν.

Ένα πράγμα που θα άλλαζες στη λογοθεραπεία.

Τον τρόπο που διδάσκονται οι φοιτητές. Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται περισσότερος χρόνος πρακτικής άσκησης και λιγότερη θεωρία.

Ένα τεχνολογικό επίτευγμα που έχει βοηθήσει τον κλάδο σου.

Ξεχωρίζω το λαρυγγοσκόπιο με το οποίο εξετάζονται και οι φωνητικές χορδές. Η εξέταση γίνεται από εξειδικευμένους γιατρούς και τα αποτελέσματα βοηθούν τον λογοθεραπευτή – φωνοθεραπευτή να προχωρήσει στο καλύτερο σχεδιασμό της θεραπείας – αποκατάστασης.

Ένας σημαντικός φορέας.

Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία). Θωρώ ότι ο συντονιστικός ρόλος της, είναι πολύ σημαντικός.

Μία σωστή απόφασή σου.

Η απόφαση να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία. Με έχει βοηθήσει στο να μάθω να αναζητώ τις ποιοτικές στιγμές της καθημερινότητας και να αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου. Όσον αφορά στην δουλειά μου, θεωρώ ότι με βοηθάει  κυρίως στην επικοινωνία με τους γονείς (πελάτες).

Ένα τραγούδι.

“Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει”
Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Ερμηνεία: Νατάσα Μποφίλιου

Μιλάει για  την πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε, ο κάθ΄ ένας με τον δικό του τρόπο, καθώς εξελισσόμαστε.

Nevronas. All Rights Reserved. | Powered by LiSolutions
error: Content is protected !!