ΚΔΑΠμεΑ «ΣΤΟΡΓΗ» (Πειραιάς, Ρέντης)

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία «ΣΤΟΡΓΗ» λειτουργεί από το 2020. Αποτελεί έναν νεοσύστατο χώρο με νέους ειδικούς επαγγελματίες θεραπευτικών ειδικοτήτων, επαγγελματιών τέχνης και φροντιστών. Επικεντρώνεται στην κοινοτική αποκατάσταση των συμμετεχόντων μέσα από την εφαρμογή της μεθόδου community based rehabilitation και της ψυχοκινητικής ανάπτυξης. Τα προγράμματά μας ανανεώνονται κάθε μήνα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων και τις σύγχρονες προσεγγίσεις στις ειδικότητες της Ειδικής Αγωγής.

Το επιστημονικό προσωπικό, με την έναρξη της κάθε σεζόν, αξιολογεί τους συμμετέχοντες για την δημιουργία κατάλληλων προγραμμάτων. Ο χώρος μας διαμορφώνεται και αναβαθμίζεται τακτικά, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει την άνεση μετακίνησης και αυτοεξυπηρέτησης που απαιτείται.

Σκοπός…

Σκοπός μας είναι ο κοινωνικός συγχρωτισμός των ΑμεΑ, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελούμενων οικογενειών και των παιδιών τους και η εκμάθηση διαχείρισης ελεύθερου χρόνου. Προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες στους ωφελούμενους κηδεμόνες, όπως παροχή μετακίνησης με δικό μας μέσο μεταφοράς ανάλογα με τα κοινωνικά κριτήρια, και συμβουλευτική γονέων.

Επιπλέον προσφέρουμε βοήθεια στην υποβολή της ετήσιας αίτησης στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την απόκτηση του voucher.

Τι είναι τα ΚΔΑΠμεΑ;

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία δημιουργήθηκαν στα πλαίσια κοινωνικής πολιτικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Εθνικού Στρατηγικού πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2014-2020 με στόχο να συμβάλλουν στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή γονέων και κηδεμόνων.

Η συμμετοχή είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για όσους κηδεμόνες δικαιούνται το voucher.

Ο σκοπός ύπαρξης τους δεν διαφέρει από τα ΚΔΑΠ, ωστόσο απευθύνονται μόνο σε κηδεμόνες ατόμων με 35% αναπηρία και άνω. Παρέχουν υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό και φροντιστές και τα προγράμματα είναι ειδικά διαμορφωμένα.

Επικοινωνία: 

https://www.kdapmeastorgi.gr/

https://www.facebook.com/Κδαπ-ΜεΑ-Στοργή

https://www.instagram.com/kdap_mea_storgi/

Email: kdapmearenti@gmail.com

Τηλέφωνα: 2104825881 / 6981201890

Διεύθυνση: Σταυράκη 27 & Κολοκοτρώνη, Αγ. Ι. Ρέντης, ΤΚ 18233