Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ)

 

Κύριος σκοπός αξιοποίησης της θεατρικής σκηνής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών - ΑΣΚΤ είναι αφενός η υποστήριξη της εκπαιδευτικής διδασκαλίας και αφετέρου η ανάδειξη της σε ένα σύγχρονο χώρο γόνιμης συνεργασίας, καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, με την υλοποίηση πρότυπων καλλιτεχνικών δράσεων και εκδηλώσεων ανοικτών στην κοινωνία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη και υποστήριξη των νέων δημιουργών (εικαστικών, ηθοποιών, σκηνοθετών, χορευτών, μουσικών, χορογράφων, σκηνογράφων, ενδυματολόγων, συγγραφέων, μεταφραστών, κλπ).

Στη θεατρική σκηνή της ΑΣΚΤ μπορούν να φιλοξενηθούν ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως θεατρικές, χορευτικές, μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις, συμπόσια, ημερίδες, διαλέξεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων, φεστιβάλ, καλλιτεχνικά εργαστήρια, κ.α. στο πλαίσιο συνύπαρξης των Τεχνών.

Ο χώρος της θεατρικής σκηνής έχει σχεδιαστεί εξ αρχής, έχει τις κατάλληλες υποδομές, είναι εφοδιασμένος με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, είναι προσβάσιμος σε χρήστες αμαξιδίου και διαθέτει τουαλέτες ΑμεΑ.

 

 

Θέατρο της ΑΣΚΤ