Ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Τεχνολογίας και της Επιστήμης αφιερώμένο στη ΣΥΖΩΗ

 

17η Έκθεση Τεχνολογίας και το Φεστιβάλ Επιστημών του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

 

 

Η 17η Έκθεση Τεχνολογίας και το Φεστιβάλ Επιστημών του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένη στα παιδιά με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες του Συλλόγου «Συζωή».


Σάββατο και Κυριακή: 6-7, 13-14, 20-21 Οκτωβρίου, 17:30-20:30 στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (Ομήρου 2-4)

 

Η μεγάλη γιορτή του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης ανοίγει και πάλι τις πύλες της και υποδέχεται τους επισκέπτες της, για να τους ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της Τεχνολογίας και της Επιστήμης.

Ελάτε να δείτε τις μακέτες-μινιατούρες που έφτιαξαν τα παιδιά με πολλή προσπάθεια, χρόνο και μεράκι μέσα στο σχολικό εργαστήριο στο μάθημα της Τεχνολογίας και ψηφίστε την καλύτερη.

Φέτος, στην αίθουσα των ομαδικών έργων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά τους γνωστά σημεία της Θεσσαλονίκης, όπως ο Άγιος Δημήτριος και το Γεντί Κουλέ, να γνωρίσουν από κοντά το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Στ. Νιάρχος στην Αθήνα, να ταξιδέψουν ως τη μακρινή Ινδία για να θαυμάσουν το Ταζ Μαχάλ, στην Ελβετία για να απολαύσουν τα Ιαματικά λουτρά, στη Γαλλία για να δουν την παλίρροια να μετατρέπει το Μον Σεν Μισέλ σε νησί, αλλά και να προσπαθήσουν να αποδράσουν από ένα Escape room!

 

 

17η Έκθεση Τεχνολογίας Φεστιβάλ Επιστημών του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

 


Στην αίθουσα με τα ατομικά έργα οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μακέτες όπως ενδεικτικά ο Λευκός Πύργος, οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, ο πύργος του ΟΤΕ, ο πύργος του Άιφελ, η Πέτρα της Ιορδανίας, το Burj al Arab, οι φυλακές του Αλκατράζ, ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, το χωριό του Αστερίξ, τα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, ο Τιτανικός, μια αποικία στον Άρη και πολλά άλλα.

Ακόμα, οι μαθήτριες και οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου σας περιμένουν να σας ξεναγήσουν στη δική τους γιορτή Τεχνολογίας και Επιστήμης, μέσα από παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ΑΠΘ και άλλους φορείς, όπως αστρο-πάρτι, ρομποτική, διασκεδαστικά πειράματα, εικονική πραγματικότητα, παιχνίδια ευφυΐας, κ.ά.

Δείτε το πρόγραμμα με τις παράλληλες δράσεις και προγραμματίστε την επίσκεψή σας.

Είσοδος ελεύθερη


 

Περισσότερα νέα Συλλόγων - Φορέων - ΜΚΟ


 

Το διαβάσαμε: https://www.facebook.com/events/

07/10/2018