Σχεδία: Πέντε χρόνια ταξίδια

 

shedia

 

Με το τεύχος Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στους δρόμους της πόλης, η "σχεδία" μας συμπληρώνει πέντε χρόνια ταξίδια. Από την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 ως σήμερα έχουμε ζήσει, έχουν γίνει τόσα πολλά.

Μάλλον αναπόφευκτα, στο τεύχος αυτό φιλοξενείται και ένα εκτενές αφιέρωμα σε όλη αυτή τη διαδρομή. Μια στατιστική, και όχι μόνο, αποτύπωση του αντίκτυπου που έχει η κυκλοφορία του ελληνικού περιοδικού δρόμου στον άνθρωπο, την κοινωνία, την οικονομία.

Μεταξύ άλλων, δημοσιεύεται και το πινακάκι με αριθμούς που συνοδεύει αυτή εδώ την ανάρτηση.

 

shedia

 

«'Σχεδία' δεν είναι οι αριθμοί, αλλά οι άνθρωποι και ο αγώνας των συνανθρώπων μας εκείνων που δοκιμάζονται σκληρά από την κοινωνική και οικονομική κρίση να ξανακερδίσουν τη ζωή τους, είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, τα χαμόγελα, η σχέση αγάπης μεταξύ αγνώστων, μεταξύ του πωλητή και του αναγνώστη-υποστηρικτή. Καμιά φορά, ωστόσο, η καταγραφή των συναισθημάτων των πωλητών και των αναγνωστών του ελληνικού περιοδικού δρόμου, ο απολογισμός του έργου του στα πέντε χρόνια της κυκλοφορίας του, αλλά και η αποτύπωση του κοινωνικού και οικονομικού του αντίκτυπου, διευκολύνεται με τη χρήση αριθμών. Έτσι και εδώ, αντί για πολλά λόγια, αφήσουμε (και) τους αριθμούς να "μιλήσουν". Να μιλήσουν και να εξηγήσουν τι, αλήθεια, μπορεί να σημαίνει αυτό το "τρίευρo", η παρουσία στο "πόστο", μια "καλημέρα", μια απλή κουβέντα ενθάρρυνσης και αγάπης, όπως το 'μπράβο σας, μη το βάζετε κάτω', που ακούν συχνά πυκνά οι διανομείς της "σχεδίας" από τις πολλές χιλιάδες άγνωστους φίλους τους και αναγνώστες του περιοδικού. Άλλωστε, αυτό είναι η "σχεδία": Όλοι εμείς, η κοινωνία της αγάπης και της αλληλεγγύης που αγωνίζεται, μαζί», αναφέρεται στην εισαγωγή του κειμένου που το συνοδεύει.

Τα περισσότερα στοιχεία βασίζονται στη μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών «Deloitte» για τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο από την κυκλοφορία του περιοδικού δρόμου «σχεδία» (περισσότερες λεπτομέρειες για την έρευνα υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας www.shedia.gr εκεί όπου αναρτώνται κάθε χρόνο και οι κοινωνικοί και οικονομικοί μας απολογισμοί). Άλλα βγήκαν από τα δικά μας «κιτάπια» και τον ηλεκτρονικο σωρό με τα excel αρχεία, που βρίσκουν χώρο στους παλιούς μας υπολογιστές, καθώς αγωνιζόμαστε διαρκώς να κάνουμε το κάτι παραπάνω.

Α για αγάπη, για αλληλεγγύη, για αξιοπρέπεια...

 

Το διαβάσαμε: https://www.facebook.com/shedia.streetpaper/

04/02/2018