«Παραμύθι χωρίς Όρια» Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Παραμυθιών για παιδιά με προβλήματα Όρασης από την Αμυμώνη

 

αμυμώνη

 

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες Αμυμώνη και το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης σε συνεργασία με το Διαβάζω για τους Άλλους και τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σας προσκαλούν στην Τελική εκδήλωση Παρουσίασης Αποτελεσμάτων και Διάδοσης της Δράσης...

 

«Παραμύθι χωρίς Όρια»

Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη παραμυθιών για παιδιά με προβλήματα όρασης

 

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.00 – 20.00 στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» (Μαρίνου Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη).

 

παραμύθι χωρίς όρια αμυμώνη

 

 

Η Δράση «Παραμύθι Χωρίς Όρια» αφορά στη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης παραμυθιών, η οποία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με προβλήματα όρασης.

 

Η βιβλιοθήκη αποτελείται από 10 παραμύθια των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, τα οποία αφηγούνται εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους, ενώ κάποια από αυτά έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα οπτικά, υπό τις οδηγίες του προγράμματος της Πρώιμης Παρέμβασης ώστε να γίνονται αντιληπτά από παιδιά με προβλήματα όρασης.

Στόχος της Δράσης είναι η αύξηση της συμμετοχής των παιδιών με προβλήματα όρασης σε καίριες για την ανάπτυξή τους δραστηριότητες, η διευκόλυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσής τους μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης σε σχολικά πλαίσια, η προσφορά μιας ψυχαγωγικής δραστηριότητας για όλη την οικογένεια και η προάσπιση του βασικού δικαιώματος στην ψυχαγωγία και την εκπαίδευση.

Η Δράση υλοποιείται από το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης της Αμυμώνης σε συνεργασία με το Διαβάζω για τους Άλλους. Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και οι συγγραφείς τους παραχώρησαν ευγενικά το δικαίωμα ειδικής οπτικής προσαρμογής και ηχογράφησης των παραμυθιών και τη Δράση χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης».

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης η βιβλιοθήκη με τα παραμύθια θα βρίσκεται διαθέσιμη δωρεάν προς χρήση στο διαδίκτυο.

 

Διαβάστε ακόμη...

Περισσότερα νέα Συλλόγων - Φορέων - ΜΚΟ

 

 

14/06/2019