Μήνας Εξοικείωσης με την Αναπηρία στο Myrtillo

 

Myrtillo

 

Το Myrtillo για άλλη μία χρονιά εγκαινιάζει και ενισχύει την ενημέρωση για την Αναπηρία με δράσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα.

Να είστε όλοι εκεί!

 

1. ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ DOTS.ART FOR ALL 

Τα κοσμήματα που σέβονται τη διαφορετικότητα. Δε θα μπορούσαν να λείψουν από τον Μάρτη, τον μήνα της Αναπηρίας, τα κοσμήματα που στηρίζουν τη διαφορετικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα ευκαιριών και την προσβασιμότητα. Τα κοσμήματα Dots. Art for all μεταφέρουν μηνύματα με εναλλακτικές μεθόδους όπως η Braille - γραφή των τυφλών, η Νοηματική - η γλώσσα των κωφών ή το σύστημα Makaton - ένα πρόγραμμα επικοινωνίας για ανθρώπους με δυσκολίες στην έκφραση.

Μαζί μας, με μια διαρκή έκθεση, από την 1η μέχρι την 20η Μαρτίου 2018.
Ώρες Έκθεσης: Καθημερινές: 17.00-20.00, Σάββατο και Κυριακή: 11.00- 20.00

 

2. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ VSA HELLAS

Eκπροσωπώντας την VSA Hellas, η Χριστίνα Βασίλογλου εκθέτει στο "Myrtillo" στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Μάρτιος 2018 Μήνας Εξοικείωσης με την Αναπηρία". Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα 5/3 ως Δευτέρα 12/3.

Την Τρίτη 6/3 εγκαινιάζεται η έκθεση με την παρουσία της ομάδας εικαστικών της VSA Hellas 17-22.00 και πραγματοποιείται εργαστήρι με τον επικεφαλή της ομάδας Νίκο Κόνιαρη 17-19.00.

 

3. ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΥΦΛΩΝ

Παρασκευή 16 Μαρτίου, 10.00-13.00 (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ)

 

4. ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ «Ο ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ» ΤΟΥ JEAN – CLAUDE MALEVAL,

Σας προσκαλούμε σε μια αξιόλογη βιβλιοπαρουσίαση και συζήτηση στα πλαίσια του μήνα Αναπηρίας την Τετάρτη 21 Μαρτίου, 18.00.

Παρουσιάστρια: Άννα Πίγκου, Ψυχίατρος – Ψυχαναλύτρια, Προέδρος Της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής, Επιμελήτρια της έκδοσης.

 

5. ΣυνΚίνησις "ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" - ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ

Ο μήνας αναπηρίας, ο Μάρτιος, πλησιάζει. Κι από αυτόν δε θα μπορούσε να λείπει μια δράση για παιδιά. Φιλοξενούμε λοιπόν ένα θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με αναπηρία.

Τρίτη 27 Μαρτίου, 18.30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ / ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

 

Το διαβάσαμε: https://www.facebook.com/Myrtillo/

02/03/2018