Η Νατάσα Μποφίλιου Τραγουδάει για τον Αυτισμό!

 

Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου_Νατάσα Μποφίλιου_συναυλία

 

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου διοργανώνει μεγάλη συναυλία, την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019, με τη Νατάσα Μποφίλιου, στο Λόφο Φορτέτσας με τίτλο «Ελληνικά Διάφορα-Βεράντα 2019».
 
 
Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα πάνε για την αγορά ενός Λεωφορείου ή Mini Bus για την μεταφορά των παιδιών που εξυπηρετεί ο Σύλλογος σε καθημερινή βάση, όλο το έτος, σε δωρεάν προγράμματα απασχόλησης για άτομα με αναπηρίες από 4 ετών ως και 30 ετών τόσο στη δομή τους – το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ όσο και στις υπόλοιπες δράσεις – Κοινωνικό Στέκι ΑμέΑ – Ομάδα Εφήβων και Ενηλίκων ΑμέΑ – Ομάδα Προ-επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης.
 
 
Ώρα έναρξης: 21.30
 
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ - Μειωμένο: 12 ευρώ
 
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6944273755 - 6936704854 - 6948590359
 

 

 
Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου

 

 
 
 

Λίγα λόγια για τις Δράσεις του Συλλόγου

 
Είναι ο μόνος ενεργός γονεϊκός φορέας που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης σε άτομα με αναπηρία στο νομό Ρεθύμνου με 200 περίπου μέλη. Ξεκίνησε το 2007 ως Σωματείο και από το 2013 είναι πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών για άτομα με αναπηρίες.
 
Από το Σεπτέμβριο του 2016 λειτουργεί για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΑμεΑ με το όνομα «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το ΚΕΦΙΑΠ.
 
Το ΚΔΑΠ εξυπηρετεί έως και 22 παιδιά με αναπηρίες από 4 – 18 ετών τα απογεύματα με 10 άτομα έμμισθου προσωπικού. Παράλληλα τα 7 τελευταία χρόνια οργανώνουν ομάδες εκπαίδευσης και εμψύχωσης γονέων παιδιών με αναπηρία.
 
Εδώ και 3 χρόνια εκπαιδεύουν σε εβδομαδιαία βάση μία ομάδα 20 εφήβων – ενηλίκων με αναπηρία σε ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες.
 
Μέσα από το χώρο της δράσης Κοινωνικό Στέκι για ΑμεΑ στον Πλατανιά Ρεθύμνου προσφέρουν σε ΑμεΑ εργαστήρια ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης, δράσεις επικοινωνίας με την κοινότητα, καθώς και δράσεις προ επαγγελματικής κατάρτισης για ΑμεΑ μέσω συνεργασιών με τοπικές επιχειρήσεις και φορείς.
 
Επόμενοι στόχοι του Συλλόγου τους μακροπρόθεσμα είναι:
 
• Η ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου διημέρευσης για ενήλικα άτομα με αναπηρία
• Η ποιοτική εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση ενήλικων ΑμέΑ.
 
 
 
Η αγορά mini bus ή λεωφορείου κρίνεται απαραίτητο για την καλύτερη λειτουργία των ήδη υπαρχόντων δομών του Συλλόγου μια και θα διασφαλίσει την προσβασιμότητα όλων των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ατόμων με αναπηρία στα προγράμματα του συλλόγου.
 
Η συμμετοχή σε αυτά είναι δικαίωμα των παιδιών μας. Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε Συναυλία με το κοινωνικό μήνυμα «Μαζί μπορούμε» για να αποκτήσουμε το δικό μας λεωφορείο!  
 
Σας προσκαλούμε όλους στην μεγάλη γιορτή για την πραγματοποίηση του στόχου μας. 
 
 
11/08/2019