Η Breda είναι η πιο Προσβάσιμη και Φιλική πόλη για ΑμεΑ το 2019

 

Η Ολλανδική πόλη Breda κέρδισε το βραβείο Access City 2019!

 

Το βραβείο απονεμήθηκε στην τελετή απονομής βραβείων Access City, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Η Breda είναι μια πόλη φιλική και προσιτή σε Άτομα με Αναπηρία και σίγουρα αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους.


 

Η Breda είναι η πιο Προσβάσιμη και Φιλική πόλη στα ΑμεΑ για το 2019

 

 

Κατά την τελετή απονομής των βραβείων, η Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα της Εργασίας, Marianne Thyssen δήλωσε: "Πολύ συχνά, τα άτομα με αναπηρία αισθάνονται απομονωμένα επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε δημόσιους χώρους ή οι μεταφορές δεν είναι προσβάσιμες σε όλους. Οι ψηφιακές τεχνολογίες εξασφαλίζουν ότι όλοι οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, ενώ οι επενδύσεις της Breda αποδίδουν καρπούς. Ο τουρισμός ευημερεί χάρη στη δέσμευση της πόλης για ένταξη. Στο εγγύς μέλλον, ο ευρωπαϊκός νόμος για την προσβασιμότητα θα συμπληρώσει τις προσπάθειες της Breda.Οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές προσβασιμότητας για βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, οι συνδυασμένες προσπάθειές μας σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι αλλαγής για περισσότερα από 80 εκατομμύρια Ευρωπαίους με αναπηρίες".

 

Για το βραβείο 2019 Access City, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε 52 αιτήσεις. Η πόλη του Évreux στη Γαλλία και η πόλη της Gdynia στην Πολωνία είναι οι νικητές της δεύτερης και της τρίτης θέσης. Η κριτική επιτροπή εξήρε την Évreux για την ιδιαίτερη προσπάθειά της στις λεγόμενες αόρατες αναπηρίες και την Gdynia για τις πρωτοβουλίες της για την ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση. Τέλος, οι πόλεις Kaposvár στην Ουγγαρία και  Vigo στην Ισπανία έλαβαν ειδική μνεία. Η Kaposvár αναγνωρίστηκε για τις συνεχείς βελτιώσεις της και η Vigo για την καινοτόμο αρχιτεκτονική της.

 

 

 

 

Το βραβείο Access City, το οποίο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα Άτομα με Αναπηρία, αποτελεί μία από τις δράσεις της στρατηγικής της ΕΕ για τα ΑμεΑ (2010-2020) για τη δημιουργία μιας Ευρώπης χωρίς φραγμούς. Αναγνωρίζει τις πόλεις που καινοτομούν και πρωτοπορούν στην αντιμετώπιση των εμποδίων σε όλη την Ευρώπη σήμερα. Το βραβείο απονέμεται στην πόλη που έχει σαφή και βιώσιμη βελτίωση της προσβασιμότητας σε θεμελιώδεις πτυχές της ζωής στην πόλη και έχει συγκεκριμένα σχέδια για περαιτέρω βελτιώσεις.
 

Ο σκοπός του βραβείου είναι να εμπνεύσει άλλες πόλεις, οι οποίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν παρόμοιες προκλήσεις, και να προωθήσει τις ορθές πρακτικές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 


Διαβάστε ακόμη...

Ολλανδία...

Περισσότερα νέα Συλλόγων - Φορέων - ΜΚΟ

 

Πηγή: https://ec.europa.eu/social/

 

 

06/12/2018