Διεθνές Συνέδριο: Κοινωνική Ενσωμάτωση των Προσφύγων: Καινοτόμα Εργαλεία και Βέλτιστες Πρακτικές

 

Διεθνές συνέδριο Κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων καινοτόμα εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές

 

 

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (NKUA) και το Ίδρυμα ACSAR από την Καταλονία διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων: καινοτόμα εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές». Στις 14-15 Ιουνίου 2018, Αμφιθέατρο Αργυροπούλου (Αριστείδου 11, Αθήνα).

Το Συνέδριο, το οποίο φιλοξενείται από το Εργαστήριο Ψυχολογικών Εφαρμογών & Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος UNINTEGRA (University leading full and stepwise approach to the integration of refugees), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης (AMIF).

Στο συνέδριο θα γίνουν εισηγήσεις από εκπροσώπους οργανώσεων και επαγγελματίες στον τομέα της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης και της Ολοκλήρωσης, της Επαγγελματικής Θεραπείας και της Αναπηρίας, προκειμένου να προσφέρουν την εμπειρία τους και να μοιραστούν τα μοντέλα καλής πρακτικής με επαγγελματίες και κοινωνικούς φορείς που εμπλέκονται σε έργα που αφορούν πρόσφυγες.

Παράλληλα, επαγγελματίες από διάφορα επαγγελματικά πεδία, θα ασχοληθούν με θέματα παιδικής ηλικίας και οικογένειας, φύλου, κοινότητας LGBT και σχεδιασμού κοινωνικών υπηρεσιών, προκειμένου να παρέχουν εργαλεία στους επαγγελματίες, με στόχο την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των προσφύγων.


Πρόγραμμα...
 

Δήλωση Συμμετοχής...

 


Πηγή: http://psylab.media.uoa.gr/

11/06/2018