1ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη»

 

1ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» αφίσα

 

H Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν από τις 3 έως και τις 10 Δεκεμβρίου 2018 το 1ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art» (R.ο.Di.).

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική των ατόμων με αναπηρία και η ιδέα βασίζεται στην αναγνώριση του αναφαίρετου ανθρώπινου δικαιώματος της έκφρασης μέσω της Τέχνης. Απώτερος δε στόχος είναι η καθιέρωση αυτού ως θεσμού παρουσίασης της καλλιτεχνικής πλευράς των ατόμων με αναπηρία, άρσης των εμποδίων συμμετοχής και κοινωνικής συμπερίληψής τους και σύζευξης Πανεπιστημίου και Κοινωνίας. 

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ [http://rodi.uom.gr/files/Programma.pdf], περιλαμβάνονται προβολές ταινιών του Διαγωνιστικού Τμήματος, ένα ειδικό αφιέρωμα με τη σφραγίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα. 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό, χωρίς κόστος συμμετοχής.

 

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων - Φορέων - ΜΚΟ

 

Το διαβάσαμε: https://www.facebook.com/events/276283629693502/

 

 

 

01/12/2018