1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού: "Stop Bullying Korydallos 2017"

 

Stop Bullying Korydallos 2017

 

Τιμητική διάκριση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού για συμμετοχή σε διαγωνισμό του British Council και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας

 

Οι μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, με την καθοδήγηση και τη στήριξη των εκπαιδευτικών τους, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το βίντεο «Stop Bullying Korydallos 2017» κατά του σχολικού εκφοβισμού και υπέρ της ισότητας ευκαιριών.

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να κερδίσουν τιμητική διάκριση στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό του British Council και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας "Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό". Η βράβευση έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 στο Μουσείο Μπενάκη. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στο Δ/ντή του σχολείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος.

Ανάμεσα σε 250 σχολεία το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού κατάφερε να διακριθεί! Είμαστε υπερήφανοι που για μια ακόμη φορά οι μαθητές μας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατάφεραν να αποδείξουν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό, ισότιμα με τους μαθητές του γενικού σχολείου και να κάνουν τη διαφορά. Βεβαίως, δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που συμμετέχουν και διακρίνονται σε ένα διαγωνισμό, αφού το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού έχει μεγάλη παράδοση συμμετοχών και διακρίσεων σε δράσεις και καινοτόμα προγράμματα, ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε αυτό το διαγωνισμό για την ισότητα, την αποδοχή του διαφορετικού, τις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Ευχαριστούμε το British Council και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, που έδωσε την ευκαιρία στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού να συμμετέχει στο διαγωνισμό και να κερδίσει αυτή τη διάκριση.

 

Δείτε το βίντεο εδώ

 

Πηγή: http://blogs.sch.gr/dimeidkor/

09/03/2018