10 Χρόνια Δημόσιος Θηλασμός στο Ζάππειο!

 

10ος Δημόσιος Θηλασμός_ζαππειο

 

 

Σε μια μεγάλη γιορτή μετατράπηκε και φέτος ο 10ος Δημόσιος Θηλασμός που διοργανώθηκε από την Αττική Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, με σκοπό να αναδειχθεί το πόσο φυσιολογικό είναι να θηλάζει μια γυναίκα και το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να τραφεί.

 

Ρεπορτάζ:  Γιώτα Ευσταθίου

 

Ένας καλοκαιρινός ήλιος έλουζε τον προαύλιο χώρο του Ζάππειου Μεγάρου την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, μπαλόνια παντού, παιδιά να παίζουν στο γρασίδι και ανάμεσα στα δέντρα και όλα αυτά μέχρι που σήμανε το ρολόϊ 12:00. Καταμεσήμερο καλεστήκαμε να πάρουμε τη θέση μας στα σκαλιά και να θηλάσουμε τα μωρά μας, να τους δώσουμε να φάνε όπως τρώει ο καθένας από εμάς στο δρόμο χωρίς να κρύβεται, χωρίς να ντρέπεται.

Η εκδήλωση που έγινε θεσμός θα συνεχίσει να λαμβάνει χώρα θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος μέχρι τη στιγμή που δε θα χρειάζεται πλέον να λογοδοτούμε για την τροφή βρεφών και νηπίων, μέχρι να μην αναρωτιόμαστε πως μπορεί κάποια γυναίκα να θηλάσει, μέχρι να γίνει ο θηλασμός το φυσικό και φυσιολογικό πράγμα που είναι.

Για να πάψει να είναι στο μυαλό του κόσμου οικεία εικόνα ένα μπουκάλι, όταν ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται σαν θηλαστικό… μήπως τελικά πρέπει να συσχετιστεί ο χαρακτηρισμός αυτός με την σωστή εικόνα;

 

10ος Δημόσιος Θηλασμός_ζαππειο

 

10ος Δημόσιος Θηλασμός_ζαππειο

 

Εγώ σαν παλαίμαχη θηλάζουσα, με λες και παλιά καραβάνα, θα προσπαθώ πάντα να διδάξω νέες μαμάδες τη τέχνη του θηλασμού όπως θα μου τι δίδασκαν κ εμένα οι γιαγιάδες μου και αν τις είχα κοντά μου θα ήταν όλα λίγο πιο εύκολα. Ευτυχώς τώρα έχουμε η μία την άλλη.

Και για να κλείσω πριν με πάρουν τα κλάματα θα πω ότι ο θηλασμός, αυτός ο λευκός χρυσός, κάποτε τελειώνει όλα αυτά που προσφέρει όμως είναι εφόδια ζωής και η συγκίνηση του να βρίσκεσαι σε τέτοιες εκδηλώσεις παρότι δεν είσαι ακόμα ενεργή είναι τεράστια.

Και του χρόνου φίλες μου!

 

Ακούστε την εκπομπή...

Κουβεντιάζοντας... για τον Θηλασμό

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Μητρικός Θηλασμός

 

Διαβάστε ακόμη...

Ένας άντρας μιλάει για τον Μητρικό Θηλασμό

Το Οδοιπορικό ενός Μακροχρόνιου Θηλασμού…

«Θηλασμός... Αυτό το ανεκτίμητο δώρο!»

Μητρικός Θηλασμός... οι Πρώτες 6 Εβδομάδες

Γνωρίστε την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής

 

06/11/2019