"Ο Θρίαμβος του Έρωτα", μια καθολικά προσβάσιμη παράσταση από την Liminal

Γιώτα Ευσταθίου
Γιώτα
Ευσταθίου

Θεατρολόγος - Ηθοποιός, μέλος της ομάδας του nevronas.gr
Αισθάνομαι, βιώνω εξωτερικεύω - συναισθήματα. Γελάω, κλαίω, πονάω, μαθαίνω - κάθε μέρα. Αναθεωρώ, αναζητώ, ψάχνω, δέχομαι - νέες απόψεις βοηθάω, δέχομαι - βοήθεια. Αισθάνομαι, εξωτερικεύω. Επιβραβεύω, παροτρύνω, προσπαθώ, αναγνωρίζω - τα λάθη μου. ζητώ συγνώμη, συγχωρώ. Αγαπώ, μοιράζομαι, αποδέχομαι. Αισθάνομαι, εξωτερικεύω χαίρομαι, γεννώ, ζω Είμαι άνθρωπος.

 

ο θριαμβος του ερωτα logo


Ο Θρίαμβος του Έρωτα

 

Νομίζω πως ποτέ δε θα καταφέρω να μετριάσω την προσμονή που νοιώθω κάθε φορά που είναι να πάω στο θέατρο. Έχω μέσα μου μια βαθιά εσωτερική ταραχή, παρόμοια με εκείνη των μικρών παιδιών που λαχταρούν να παίξουν στη φύση ή να ακούσουν παραμύθια.

Σε ένα τέτοιο ‘’μαγικό παραμύθι’’ ήρθε να με βάλει η παράσταση «ο Θρίαμβος του Έρωτα» του Πιερ ντε Μαριβώ (Pierre de Marivaux) που παρακολούθησα την Πέμπτη, στο Θέατρο Σταθμός, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαραβέλια και συμπαραγωγή της LIMINAL. Μια υπέροχη κωμωδία του Γαλλικού Διαφωτισμού που, μέσα από ένα πολύ εκλεπτυσμένο χιούμορ, σατιρίζει τα ερωτικά ήθη και στερεότυπα και παρ’ότι δεν είναι γραμμένη με πολιτικό ύφος, παρακολουθώντας την σήμερα γίνεται τόσο, πολιτικά, επίκαιρη. Παιχνίδια εξουσίας, εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι εναλλάσσουν θέσεις και πρόσωπα, σε ένα αέναο ερωτικό παιχνίδι που κρύβει παγίδες, κρύβει ωστόσο και την τελική λύτρωση των ηρώων.

 

ο θριαμβος του ερωτα

 

Ευρυματική και ριζοσπαστική σκηνοθεσία, εξαιρετικές ερμηνείες, όμορφα κοστούμια και λιτή, μα στοχευμένη, σκηνογραφία κρατούσαν το ενδιαφέρον αμείωτο, καθ’όλη την διάρκεια της παράστασης για όλους, αφού το θέατρο είναι πλήρως Προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

Επιπλέον, δεν θα μπορούσα να παραλείψω κάτι που δε θα έπρεπε να μας κάνει καμία εντύπωση, ιδιαίτερα εάν ζούσαμε σε κάποια άλλη χώρα: Την χρήση Ακουστικών για άτομα με μερική Κώφωση, τους Υπέρτιτλους στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα καθώς και την αναπόσπαστη και εντελώς συνυφασμένη παρουσία του Διερμηνέα της Νοηματικής Γλώσσας που σχεδόν πρόσθετε έναν ακόμα ρόλο, στην εξαιρετική διανομή.

 

ο θριαμβος του ερωτα

 

Εύχομαι και ελπίζω πως oι μέχρι τώρα, επιτυχημένες δράσεις της Liminal, τόσο για Προσβασιμότητα όσο και την Συμπερίληψη στην Τέχνη και γενικότερα στον Πολιτισμό, θα συνεχιστούν αμείωτες. 

Έχει γίνει η αρχή για το πιο φυσικό πράγμα, το να αντιμετωπίζονται όλοι οι άνθρωποι με ισότητα και να μπορούν όλοι ανεξαρτήτως, να έχουν πρόσβαση σε απλές καθημερινές χαρές της ζωής...  όπως μια θεατρική παράσταση.

«Ο Θρίαμβος του Έρωτα», είναι μια παράσταση για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συμμετέχοντες και συνεργάτες... μην την χάσετε!

 

Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ: https://www.viva.gr/tickets και στο Ταμείο του Θεάτρου

 

 

 

Γράφει: η Γιώτα Ευσταθίου, μέλος της ομάδας του nevronas.gr

16/04/2018