Μουσείο Ακρόπολης

Μαριάννα Κατσιμπάρου
Μαριάννα
Κατσιμπάρου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελειόφοιτη μουσειολογίας και σχεδιασμού εκθέσεων. Νομίζει ότι μπορεί να σώσει τον κόσμο, αλλά παρατηρεί ότι σώζεται μόνο όταν θέλει εκείνος. Προσπαθεί να απαλλαγεί από τους ψυχαναγκασμούς της, δημιουργώντας καινούριους. Της αρέσει να μιλάει δυνατά και να ενοχλεί τους γείτονες. Έχει αλλεργία στο μπρόκολο, αλλά κρυφά χαίρεται γι’ αυτό.

Μουσείο της ΑκρόποληςΤο Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται στον πεζόδρομο Διονυσίου Αεροπαγίτου, ανάμεσα στο σταθμό μετρό της Ακρόπολης και τη νότια πλευρά του ναού του Παρθενώνα. Δεν στεγαζόταν πάντα από το τωρινό του κτήριο. Η σημερινή του μορφή προέκυψε από την ανάγκη έκθεσης περισσότερων ευρημάτων και σαν αποτέλεσμα της μεγάλης του επισκεψιμότητας και της εξελικτικής πορείας του ως ζωντανού οργανισμού.

Στα τέσσερα επίπεδα όπου ξεδιπλώνονται οι συλλογές του, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί ανάμεσα σε περίπου 4.000 ευρήματα από τις ανασκαφές πάνω και γύρω από τον Βράχο της Ακρόπολης, που καλύπτουν χρονολογικά περιόδους από την Μυκηναϊκή έως και την πρώιμη Βυζαντινή Αθήνα. Εκτός από τη μόνιμη έκθεση, το μουσείο διοργανώνει θεματικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, και πραγματοποιεί τρισδιάστατες προβολές και ψηφιακές αφηγήσεις.

Μπορείτε να απολαύσετε τη υπέροχη θέα από τις γυάλινες πλευρές του μουσείου, καθώς έχει προβλεφθεί αρχιτεκτονικά, να μη στερήσει κατά πολύ από τις συλλογές του το φυσικό τους περιβάλλον.  Το παιχνίδι φυσικού φωτός σε συνδυασμό με την κίνηση στο χώρο, μπορούν να σας χαρίσουν διαφορετική εμπειρία, κάθε στιγμή της ημέρας!

Στο κτήριο συμπεριλαμβάνονται βεστιάριο, πωλητήρια, καφέ και εστιατόριο, με πολύ καλές τιμές και καλή ποιότητα.

Εύκολα προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες, επιτρέπει την είσοδο σε σκύλους οδηγούς και διαθέτει αναπηρικά καροτσάκια στην είσοδο του μουσείου. Υπάρχουν ράμπες όπου χρειάζεται και ειδικές τουαλέτες για ΑμεΑ. Βρίσκεται κοντά σε σταθμό του Μετρό και διαθέτει χώρο στάθμευσης για άτομα με αναπηρίες, δωρεάν.

Η τιμή του εισιδτηρίου είναι 5 ευρώ και η μειωμένη είσοδος στα 3 ευρώ. Για άτομα με αναπηρίες και τους συνοδούς τους, καθώς επίσης για άνεργους πολίτες (επίδειξη κάρτας ανεργίας),  η είσοδος είναι ελεύθερη.

Είναι ένα μουσείο στολίδι. Είναι ένα μουσείο για όλους!
 

Πηγή:http://www.theacropolismuseum.gr/
Επιμέλεια-Παρουσίαση:  Μαριάννα Κατσιμπάρου
 

08/11/2016