Δημόσιος θηλασμός… μια Γιορτή!

Γιώτα Ευσταθίου
Γιώτα
Ευσταθίου

Θεατρολόγος - Ηθοποιός, μέλος της ομάδας του nevronas.gr
Αισθάνομαι, βιώνω εξωτερικεύω - συναισθήματα. Γελάω, κλαίω, πονάω, μαθαίνω - κάθε μέρα. Αναθεωρώ, αναζητώ, ψάχνω, δέχομαι - νέες απόψεις βοηθάω, δέχομαι - βοήθεια. Αισθάνομαι, εξωτερικεύω. Επιβραβεύω, παροτρύνω, προσπαθώ, αναγνωρίζω - τα λάθη μου. ζητώ συγνώμη, συγχωρώ. Αγαπώ, μοιράζομαι, αποδέχομαι. Αισθάνομαι, εξωτερικεύω χαίρομαι, γεννώ, ζω Είμαι άνθρωπος.

 

Δημόσιος θηλασμός… μια Γιορτή


 

Βρέθηκα για 5η φορά στον "Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό" που διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και μητρότητας, σε ολόκληρη τη χώρα. Εγώ πήγα στις Αττικής!

Περίπατος κάτω από την ακρόπολη και μετά θηλασμός στα σκαλάκια του Ηρώδειου. Μπαλόνια ολόλευκα παντού, μητέρες με μωρά στην αγκαλιά, κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό της Αθήνας. Ένα κλίμα εορταστικό. Αντίκριζες μόνο μουτράκια χαρούμενα, .


Εγώ φέτος πήγα συνειδητά, παρότι δεν θηλάζω πλέον. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος που αποθήλασε το κοριτσάκι μου.

 

 

Δημόσιος θηλασμός… μια Γιορτή

 

 

Και δεν ήμουν μόνο εγώ που πήγα εκεί, αν και δεν θηλάζω. Υπήρχαν και άλλες μητέρες. Θα ρωτήσει κάποιος... γιατί; Γιατί πολύ απλά θεωρούμε πως πρέπει πια να φανεί φυσιολογικό, στα μάτια όλων, το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου! Τόσο απλά.

 

Μαζευόμαστε φίλες, αδερφές, συνάδελφοι, γειτόνισσες, συγγενείς και άγνωστες και γινόμαστε μια μεγάλη παρέα. Θηλάζουμε όλες ταυτόχρονα για να γίνει οικεία μια εικόνα που είχε χαθεί κάτω από έναν άπληστο χορό εκατομμυρίων σε χρήματα, μέσα από την εμπορευματοποίηση ενός "άλλου" μητρικού γάλακτος.


Δε θέλουμε να δείξουμε τα στήθη μας, αυτό ξέρουμε και άλλους τρόπους να το κάνουμε. Δεν θα το κάναμε βάζοντας ένα βρέφος ή νήπιο να θηλάζει.

Δε θέλουμε να προκαλέσουμε ή να θίξουμε.

Θέλουμε μόνο να γίνουμε το παράδειγμα για μια νέα ή μελλοντική μητέρα.

Θέλουμε να θυμηθούμε λίγο τον τρόπο που οι γιαγιάδες μας θα μας μάθαιναν την τέχνη του θηλασμού που έχασαν οι μητέρες μας.

 

Είμαι σίγουρη πως οι γιαγιάδες μου από κάπου μάλλον ψηλά θα μου κλείνουν το μάτι, κάθε φορά που μοιράζομαι με μια νέα μητέρα αυτό που δεν πρόλαβαν να μου δείξουν εκείνες.

Πόσο θαυμαστό είναι που ένα κορμί μπορεί να θρέψει έναν άνθρωπο, για όσα χρόνια είναι απαραίτητο. Και πόσο θαυμαστό είναι που το ίδιο αυτό κορμί μπορεί να γεμίσει μια άλλη ψυχή με αγάπη, ζεστασιά και να χτίσει μια μοναδική σχέση ζωής!

 

Εύχομαι χρόνια πολλά, να μας αξιώνει ο θεός ακόμα να το ζούμε αυτό. Και του χρόνου με υγεία και καλήν αντάμωση!


 

 

Ακούστε την εκπομπή...

Κουβεντιάζοντας... για τον Θηλασμό

 

Διαβάστε ακόμη...

«Θηλασμός... Αυτό το ανεκτίμητο δώρο!»

Μητρικός Θηλασμός... οι Πρώτες 6 Εβδομάδες

 

 

Γράφει: η Γιώτα Ευσταθίου (μέλος της ομάδας του nevronas.gr)

 

 

10/11/2018